Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Poliisiylijohtajan virkaa hakee neljä henkilöä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 18.5.2020 15.02
Tiedote 48/2020

Poliisihallituksen poliisiylijohtajan virkaan tuli määräaikaan mennessä neljä hakemusta. Virka pyritään täyttämään 1.8.2020 lukien viiden vuoden määräajaksi. Poliisiylijohtajan nimittää valtioneuvoston yleisistunto.

Virkaa hakevat seuraavat henkilöt:

Seppo Kolehmainen, oikeustieteen lisensiaatti
Piotr Lehtonen, Master of Business Administration
Karoliina Maaranen, Bachelor of Business Administration

Lisäksi yksi henkilö ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Poliisiylijohtaja johtaa, kehittää ja valvoo Poliisihallituksen ja sen hallinnonalan toimintaa. Hän vastaa Poliisihallituksen toiminnasta ja huolehtii, että sen tehtävät hoidetaan tuloksellisesti. Poliisiylijohtaja vastaa myös virkamiesvalmistelun yhteensovittamisesta Poliisihallituksessa sekä Poliisihallituksen organisaatiosta ja sen kehittämisestä.

Poliisihallitus toimii poliisin ylijohtona. Poliisihallituksen tehtävänä on sisäministeriön ohjeistuksen mukaisesti suunnitella, kehittää, johtaa ja valvoa poliisitoimintaa ja sen tukitoimintoja sekä vastata poliisin tehtäviin liittyvien kansalaisten palvelujen tasapuolisesta saatavuudesta ja laadusta maan eri osissa. Poliisihallitus päättää poliisiyksiköiden välisestä yhteistoiminnasta, vastaa poliisiyksiköiden tulosohjauksesta ja voimavarojen suuntaamisesta sekä huolehtii muista sille säädetyistä tai määrätyistä tehtävistä.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Kirsi Pimiä, p. 0295 418 803, [email protected]
 

 
Sivun alkuun