Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Rajavartijan peruskurssilla opiskelevien opintososiaalisiin etuihin muutoksia

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 30.12.2013 15.28
Uutinen

Rajavartijan peruskurssilla opiskelevien opintososiaaliset etuudet yhdenmukaistetaan Maanpuolustuskorkeakoulussa opiskelevien kadettien kanssa. Opiskelun ajalta ei enää makseta palkkaa. Opiskelija saa päivärahaa, maksuttoman majoituksen, muonituksen, vaatetuksen, terveydenhuollon sekä opinto- ja harjoitusvälineet.

Tasavallan presidentti vahvisti tänään lait rajavartiolaitoksen hallintolain ja rajavartiolaitoksen henkilötietolain muuttamisesta. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2014.

Rajavartiolaitoksen hallintolaki ja henkilötietolaki muuttuvat myös Rajavartiolaitoksen virkamiehen toiseen tehtävään siirtämistä, määräaikaista erottamista, eroamisikää ja henkilötietojen käsittelyä koskevien säännösten osalta. Rajavartiolaitoksen virkamies on velvollinen siirtymään toiseen, saamaansa koulutusta vastaavaan Rajavartiolaitoksen tehtävään. Tämä tarkoittaa, että virkamies voidaan siirtää myös vaativuusluokaltaan alempaan tehtävään, jos se on tarpeen Rajavartiolaitoksen avoimen tehtävän täyttämistä tai muutoin palveluksen asianmukaista järjestämistä varten. Säännös vastaa käytäntöä, jota noudatettiin ennen Korkeimman hallinto-oikeuden asiasta tammikuussa 2013 antamaa ratkaisua.

Samaan aikaan lakimuutosten kanssa tulee voimaan lakimuutoksista johtuva rajavartiolaitosta koskevan valtioneuvosten asetuksen muutos. Lisäksi muutetaan sisäasiainministeriön asetusta rajavartiomiehen koulutuskustannusten korvaamisesta sekä sisäasiainministeriön asetusta rajavartiolaitoksen virkapuvusta ja rajavartiomiehen tunnuksesta. Jatkossa saamelaisalueilla voidaan käyttää saamenkielistä Rajavartiolaitosta osoittavaa merkkiä virkapuvussa.

Lisätietoa rajavartiolainsäädännön uudistamisesta: http://www.intermin.fi/fi/lainvalmistelu/rajavartiolainsaadannon_tarkistaminen

Lisätietoa rajavartiolainsäädännön nojalla annettavista asetuksista: http://www.intermin.fi/fi/lainvalmistelu/muut_lainvalmisteluhankkeet/asetusten_valmistelu

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Jaana Heikkinen, 071 87 21602
 

 
Sivun alkuun