Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Rajavartiolaitoksen uusi apulaispäällikkö kenraalimajuri Ilkka Laitinen aloitti tehtävässään 1.1.2015

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 12.1.2015 11.51
Uutinen

Rajavartiolaitoksen tiedote

Rajavartiolaitoksen johdossa tapahtui vuodenvaihteessa muutoksia. Rajavartiolaitoksen esikuntaa ja sisäministeriön rajavartio-osastoa johtavan apulaispäällikön virkaan astui eläkkeelle siirtyneen kontra-amiraali Matti Möttösen jälkeen kenraalimajuri Ilkka Laitinen.

Kenraalimajuri Laitinen (s.1962) aloitti uransa Rajavartiolaitoksen palveluksessa Pohjois-Karjalassa opetusupseerina vuonna 1982. Kadettikurssin suoritettuaan vuonna 1985 Ilkka Laitinen toimi Lapin ja Kaakkois-Suomen rajavartiostoissa eri tehtävissä. Rajavartiolaitoksen esikunnassa Laitinen aloitti 1998 toimien mm. tiedotuspäällikkönä. Vuosina 2000 - 2002 kenraalimajuri Laitinen toimi ulkoasianministeriön palveluksessa Brysselissä Suomen pysyvässä edustustossa rajaturvallisuusasiantuntijana, minkä jälkeen hän siirtyi takaisin Rajavartiolaitoksen esikuntaan toimien EU-asioiden yksikön päällikkönä sekä raja- ja meriosaston apulaisosastopäällikkönä.

Vuonna 2005 Ilkka Laitinen valittiin Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontexin ensimmäiseksi pääjohtajaksi. Yhdeksän vuoden pääjohtajakauden jälkeen vuonna 2014 kenraalimajuri Laitinen palasi jälleen Rajavartiolaitoksen esikuntaan toimien aluksi kansainvälisten asioiden johtajana ja aloittaen 1.1.2015 Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkönä. " Lähes kymmenen vuoden poissaolon jälkeen on ollut hienoa havaita, kuinka Rajavartiolaitoksen henkilöstö on ylpeä työstään ja on siihen vahvasti sitoutunut. Henkilöstömme ammattitaitoisuus, luotettavuus ja yhteistyökykyisyys sekä halu oman työyhteisön kehittämiseen ovat niitä asioita, joiden eteen tulen myös omalta osaltani panostamaan."

Apulaispäällikkö johtaa Rajavartiolaitoksen päällikön alaisuudessa esikuntaa, joka toimii koko Rajavartiolaitoksen operatiivisena johtoesikuntana. "Hallinto- ja tukitoimintojen uudelleenorganisoinnin seurauksena Rajavartiolaitoksen esikunnan vastuu kasvoi. Tässä tilanteessa rajaesikunnan henkilöstö - niin Helsingissä kuin maakuntien toimipisteissä - on ottanut uudet haasteet kiitettävällä tavalla vastaan. Tulen tehtävässäni toimimaan niin, että Rajavartiolaitoksen päälliköllä on entistäkin joustavammin ja kustannustehokkaasti johdettu esikunta apunaan."

Sisäministeriön rajavartio-osaston johtajana apulaispäällikkö osallistuu kansliapäällikön alaisuudessa sisäministeriön toiminnan johtamiseen oman toimialansa osalta. " Rajavartiolaitos on osa Suomen sisäistä ja ulkoista turvallisuutta. Muuttunut turvallisuusympäristö asettaa haasteita koko ministeriölle. Rajavartio-osasto tulee osaltaan tukemaan ministeriön johtoa ja muita osastoja työssä, joka tähtää kansalaisten turvallisuuden parantamiseen."

 
Sivun alkuun