Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

RASISTI ON PAHISti - videokilpailu avoinna 30.9.2013 asti

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 19.6.2013 9.53
Uutinen

Mitä lapset ja nuoret tarkoittavat rasismilla? Miten esimerkiksi nuorten välinen läpänheitto eroaa rasistisesta huutelusta? Rasisti on pahisti - nettivideokilpailussa etsitään lasten ja nuorten näkemyksiä rasistisesta kiusaamisesta ja siihen puuttumisesta.

Videoita voidaan tehdä yksin tai ryhmässä, esimerkiksi osana ohjattua toimintaa. Kampanjakoordinaattorit Essi Lindberg ja Nina Suorsa kutsuvat tekijöiksi kaveriporukoita, leirikouluja, harrastusryhmiä ja koululuokkia. Opettajia, leiriohjaajia ja valmentajia kannustetaan kokoamaan nuorista ryhmiä videoiden tekoon. Edellytyksenä on, että videot ovat 6—25-vuotiaiden lasten ja nuorten suunnittelemia ja toteuttamia. Palkintoina on muun muassa kolme ammattilaistason videokameraa. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Helsingissä 19.11.2013

Videoiden tekoon halutaan kannustaa matalalla kynnyksellä ja kilpailuun voi osallistua myös esim. kännykkäkameroilla kuvatuilla videoilla. Videoiden tekotapa ja tyyli ovat vapaat. Itse näyteltyjen videoiden ohella videot voidaan tehdä käyttämällä esimerkiksi animaatiota tai nukketeatteria. Tarina on tärkein!

Kilpailun järjestävät Yhteiset Lapsemme ry ja Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno. Videokilpailulla halutaan tuoda esiin lasten ja nuorten kokemaa rasistista kiusaamista ja herättää keskustelua siitä, miten eri tavoin rasismi voi näyttäytyä lapsille ja nuorille ja toisaalta aikuisille. Rasismin eri muotojen tunnistamisen ohella kilpailun kautta tuodaan esiin toimivia tapoja keskustella nuorten kanssa rasismista. Kilpailulla halutaan muistuttaa, että päävastuu rasismiin puuttumisessa lasten ja nuorten arjessa on aina aikuisilla.

Kilpailun lisätiedot ja säännöt: www.olerohkeajareilu.fi/skaba

Tietoa Yhteiset Lapsemme ry:stä: Yhteiset Lapsemme ry on poliittisesti, uskonnollisesti ja ideologisesti sitoutumaton valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Yhdistys toimii maahanmuuttajalasten, ulkomailta adoptoitujen lasten, etnisiin vähemmistöihin kuuluvien lasten ja lastensuojelun asiakkaina olevien monikulttuuristen lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta. RAY:n tukemassa rasisminvastaisessa Ole rohkea ja reilu – uskalla välittää! -kampanjassa torjutaan lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa rasismia ja syrjintää sekä vahvistetaan välittävää asenneilmapiiriä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tietoa Etnosta: Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin. Etnon tarkoituksena on kehittää vuorovaikutusta sekä avustaa ministeriöitä etnisesti yhdenvertaisen ja monimuotoisen yhteiskunnan kehittämisessä. Etnisten suhteiden neuvottelukunta koostuu valtakunnallisesta neuvottelukunnasta ja seitsemästä alueellisesta neuvottelukunnasta eri puolella Suomea.

Lisätietoja kilpailusta:

Yhteiset Lapsemme ry:n kampanjakoordinaattori Essi Lindberg, [email protected], 044 721 1254

Etnisten suhteiden neuvottelukunnan tarkastaja Nina Suorsa, [email protected], 071 878 0171

 
Sivun alkuun