Hyppää sisältöön

Turvavinkkejä kesään ja lomalle

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 12.6.2014 15.33
Uutinen

Kesä on kauneimmillaan ja lomakausi käynnissä. Kokosimme kesän turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, joiden myötä sisäministeriö toivottaa kaikille turvallista ja aurinkoista kesää!

Viisaasti vesillä

Kampanja pyrkii ehkäisemään hukkumisonnettomuuksia lisäämällä tietoa turvallisesta vesillä liikkumisesta. Vahingon varalta tutki, miten toimit hätätilanteessa.
Viisaasti vesillä ABC
Pelasta ja pelastu (Suomen uimaopetus ja hengenpelastusliitto)

Tiedä sijaintisi, selvitä karttakoordinaatit

Hätäkeskuslaitoksen karttakoordinaattipalvelu auttaa mökkiläisiä, veneilijöitä ja muita luonnossa liikkujia määrittämään tarkan sijaintinsa. Koordinaattipisteen avulla hätäkeskus voi hälyttää paikalle apua, vaikka tarkkaa osoitetta ei olisikaan mahdollista antaa.
Karttakoordinaatit

Vie varkaalta tilaisuus - suojaa omaisuutesi

Loma-aikaan on tärkeää kiinnittää huomiota kodin suojaamiseen. Rikoksia tehdään usein suotuisan tilaisuuden houkuttamina. Tutustu poliisin vinkkeihin siitä, miten suojaat kotisi lomakaudella.
Poliisin vinkit

Vältä tulipalo lomaillessasi

Suomen pelastusalan keskusjärjestö on koonnut sivuilleen tietoa lomailijalle. Tutustu, mihin asioihin kannattaa lomalla kiinnittää huomiota, jotta loma ei keskeydy ikävästi.
Lue lisää paloturvallisesta lomailusta

Terveesti kesällä

Ennen kuin kirmaat kesälaitumille, lue vinkit terveelliseen kesän viettoon Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Kesäterveys

Lomasää

Toivottavasti sää suosii tänä kesänä lomailua. Ilmatieteenlaitoksen ennusteet kertovat, sataako vai paistaako aurinko.
Paikallissää
Varoitukset

Vietetään kaikki selvästi parempi kesä!

Sivun alkuun