Hyppää sisältöön

EU-tukihakemus hyväksytty – 2,4 miljoonaa euroa STX Finlandilta irtisanottujen tukemiseen

Julkaisuajankohta 30.1.2015 8.30
Uutinen

Suomi on saanut Euroopan globalisaatiorahastolta (EGR) rahoitusta STX Finlandin Rauman telakalta irtisanottujen tukitoimiin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Tehdyn päätöksen arvo on 2,4 miljoonaa euroa, josta globalisaatiorahaston osuus on 60 prosenttina ja Suomen valtion 40 prosenttia.

- Päätös on pitkäaikaisen työn tulos ja tervetullut uutinen erityisesti raumalaisille. Rahat on tarkoitettu nimenomaan Rauman telakan sulkemisen johdosta työttömäksi jääneiden työllistymisen ja uudelleen kouluttautumisen tukemiseen, kertoo työministeri Lauri Ihalainen.                                          

Nyt myönnetty rahoitus on käytettävä STX Finlandin Rauman telakalta irtisanottujen TE-palveluihin viimeistään 27.5.2016 mennessä. Tukihakemukseen sisältyy työllistymistä tukevia toimia kaikkiaan 570 irtisanotulle. Satakunnan TE-toimiston johtaja Juhani Sundell on päätökseen tyytyväinen:

- Saadulla EGR-rahoituksella pystytään vastaamaan Rauman seudulla ja Satakunnassa STX Finlandin irtisanomisten johdosta kasvaneeseen työvoimapalveluiden tarpeeseen. Rahoituksen merkitys näkyy myös siinä, että samalla kun voimme palvella STX:ltä irtisanottuja tilanteen vaatimalla tavalla, kykenemme säilyttämään muidenkin asiakkaidemme palvelutason mahdollisimman hyvänä.


Euroopan globalisaatiorahasto tukee suurissa rakennemuutostilanteissa sekä maailmanlaajuisen rahoitus- ja talouskriisin seurauksena työnsä menettäneitä ihmisiä uudelleenkoulutuksessa, -sijoittumisessa sekä työllistymisessä. Rahastosta myönnetään tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, jotka kohdistetaan työttömäksi jääville työntekijöille. Näitä toimia ovat mm. erilaiset valmennukset, koulutustoimenpiteet, liikkuvuuden edistäminen, palkkatuki, ja yrittäjyyden edistämistoimet.        


Lisätiedot:
ylitarkastaja Antto Korhonen, TEM, puh. 029 504 7034

johtaja Juhani Sundell, Satakunnan TE-toimisto, puh. 029 502 2117

http://www.egr.fi

Sivun alkuun