Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Helsinkiläisnuorten terveiset työministerille: Ruutia nuorisotakuuseen

Julkaisuajankohta 25.2.2015 13.30
Uutinen

Nuoret tarvitsevat mielekästä tekemistä ja selkeitä polkuja työelämään, todettiin keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä nuorisotakuuaiheisessa seminaarissa. Tilaisuudessa työministeri Lauri Ihalainen kuuli Helsingin kaupungin tähänastisesta työstä sekä kaavailluista jatkoaskelista nuorisotakuun parissa.

Omat terveisensä ministerille toivat Helsingin vaikuttamisjärjestelmä Ruudin nuoret. Toivelistan kärjessä olivat kesätyöt.

- Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Jokainen nuorta koskeva palkkauspäätös on yhteiskunnallinen teko, Ihalainen muistutti terveisinä työnantajille.

Nuorisotakuun jatkotoimissa on tarkoituksena panostaa eri toimijoiden yhteistyön tiivistämiseen, matalan kynnyksen palveluihin sekä syrjäytymisen ehkäisyyn. Helsinki on avaamassa tänä vuonna oman Ohjaamo-palvelupisteen nuorille. Palvelupisteen tarkoituksena on tarjota nuorille kaikki heidän tarvitsemansa palvelut te-palveluista nuorisotoimeen yhdeltä luukulta. Ohjaamoja toimii jo hyvin tuloksin eri puolilla maata.

- Moni nuori tarvitsee henkilökohtaista tukea ja ohjausta oman työ- ja koulutuspolun löytämiseen. Ohjaamo-malli vastaa näihin tarpeisiin ja pystyy monialaisena palvelumallina samalla ennaltaehkäisemään syrjäytymistä, ministeri Ihalainen kuvasi.

- Nuorisotakuu jatko tulee määritellä tulevassa hallitusohjelmassa. Ensiarvoisen tärkeää on, että nuorisotakuun tähänastiset opit hyödynnetään ja että mallia kehitetään edelleen. Meillä ei ole varaa päästää yhtäkään nuorta luisumaan läpi yhteiskunnan turvaverkkojen, Ihalainen painotti.

 
Sivun alkuun