Hyppää sisältöön

Ihalainen ja presidentti Niinistö tutustuivat nuorten työpajatoimintaan Espoossa

Julkaisuajankohta 6.2.2015 7.58
Uutinen

Presidentti Niinistö ja työministeri Lauri Ihalainen tutustuivat Espoon koulutuskuntayhtymän Omnian työpajan toimintaan Espoon Soukassa 5. helmikuuta.

Presidentti ja työministeri kiersivät keskustelemassa nuorten kanssa Omnian tekstiili- ja kädentaidon työpajassa sekä videopajassa. Ohjaajat ja oppilaat kertoivat paja-arjesta, työllistymisestä ja jatkosuunnitelmistaan.


”Meillä on ollut hyviä nuoria”, Omnian työpajajohtaja Lisbet Salomonsson-Manninen kertoi.


Yritykset pitäisi saada toimintaan kuitenkin paremmin mukaan. Työpaja tekeekin yhteistyön mahdollisimman sujuvaksi: yritysyhteistyövalmentaja tukee pajanuoria töiden etsimisessä ja hakemisessa. Espoon koulutuskuntayhtymän Omnian työpaja toimii tiiviissä yhteydessä oppilaitosten kanssa, josta kokemukset olivat hyviä.


Käytännössä kaikissa Suomen kaupungeissa ja osassa maaseutukuntia on työpajatoimintaa. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden ohjattuun ja tuettuun työntekoon sekä yksilölliseen polkuun koulutuksen aloittamiseen, loppuun saattamiseen tai työmarkkinoille työllistymiseen. Niillä on tärkeä rooli nuorisotakuun toimeenpanossa. Suomessa on noin 120 000 alle 30-vuotiasta nuorta, joilla on ainoastaan peruskoulututkinto.


Juttu ja kuvia vierailusta:

http://presidentti.fi/Public/default.aspx?contentid=320897&nodeid=44807&culture=fi-FI

Sivun alkuun