Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Diplomaattiuralle tähtäävän koulutusohjelman seuraava haku alkaa

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 22.7.2019 10.26
Uutinen

Diplomaattiuralle valmistavan kansainvälisten asioiden valmennuskurssin (Kavaku) seuraava haku aukeaa 9.8.2019 ja päättyy 28.8.2019.

Kuva: Johannes Puukki

Diplomaattiuralle valmistavan kansainvälisten asioiden valmennuskurssin (Kavaku) seuraava haku aukeaa 9.8.2019 ja päättyy 28.8.2019. Kurssille valitut henkilöt nimitetään aluksi määräaikaiseen avustajan virkasuhteeseen, jonka jälkeen tavoitteena on nimittää ohjelman suorittaneet avustajat vakinaiseen virkaan ulkoasiainsihteereiksi noin puolentoista vuoden palveluksen jälkeen. Kavaku sisältää Suomen ulkoasiainsuhteiden tehtäviin valmentavaa koulutusta sekä harjoittelua ulkoministeriössä ja ulkomaanedustustoissa. Kurssi tarjoaa valmiudet toimia maamme ulkoasiainhallinnon edustajana Suomessa ja maailmalla.

Haku Kavakulle tapahtuu sähköisesti valtiolle.fi-sivuston kautta. Itse valintaprosessi on monivaiheinen ja sisältää haastatteluiden lisäksi muun muassa aineisto- ja kielikokeita sekä soveltuvuusarvioinnin. Lisätietoa Kavakusta, kelpoisuusehdoista ja urasta ulkoasiainhallinnossa saat ulkoministeriön Ura ulkoasiainhallinnossa -sivuilta. Sivuilla esimerkiksi Kavakulla viime vuonna aloittanut Liisa-Maija Harju kertoo videohaastattelussa tarkemmin kurssin sisällöstä.

Ulkoministeriön Suomi Mainittu! -podcastista voit myös kuunnella, minkälaisia vastauksia kurssin vetäjällä Johanna Birkstedtilla on antaa potentiaalisille hakijoille, jotka miettivät mitä Kavakulla tapahtuu ja kenelle se sopii.

Aiheesta lisää

https://um.fi/ura-ulkoasiainhallinnossa

 
Sivun alkuun