Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

FCP-koulutusohjelman alumniversio alkaa 10.6.

Ulkoministeriö 10.6.2019 13.00
Uutinen

ThisisFINLAND:in FCP-koulutusohjelman alumniversio on täällä ja se tuo Suomeen kymmenen aiemmin ohjelmaan osallistunutta toimittajaa ja media-ammattilaista kesäkuussa 10.-15.6. Tavoitteena on tarjota osallistujille päivitetty käsitys Suomesta.

Kuvaaja: Nicolás Monteverde FCP 2018 ryhmäkuva

Ulkoministeriön maakuvatyön kärkiohjelmalla FCP:llä on pitkät perinteet, jotka ulottuvat vuoteen 1990. Tuolloin joukko nuoria toimittajia saapui Suomeen tutustumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin muutaman viikon ajaksi.

Ensimmäiset osallistujat tulivat Yhdysvalloista, mutta tämän jälkeen ohjelmaan on osallistunut nuoria toimittajia ympäri maailmaa, kun ohjelmaan on hakenut jo satoja toimittajia ja media-ammattilaisia. Koska FCP on jo ehtinyt kypsään ikään, ohjelmasta järjestetään jälleen alumniversio, johon osallistuu ohjelman alumneja tällä kertaa kymmenestä Euroopan maasta. ​

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi näkyy ohjelmassa

Ohjelma alkaa ma 10.6. ja kestää la 15.6. saakka. Ohjelman teemoina on muun muassa pian alkava Suomen EU-puheenjohtajuuskausi, Suomi maailman onnellisimpana maana, tiede, tutkimus, innovaatiot sekä Suomen kulttuurin erityispiirteet.

Liikumme aluksi pääkaupunkiseudulla, mutta matkaamme myös Ahvenanmaalle. Vaikka ohjelma on napakka, pyrimme tarjoamaan Suomesta mahdollisimman monipuolisen kuvan alumneille, jotta he saisivat runsaasti aineksia tulevia juttuja varten. Viikon aikana osallistujilla on myös mahdollisuuksia käydä tekemässä haastatteluja, joten odotamme innolla millaisia juttuja he matkalta kirjoittavat. ​

Osallistujia eri puolilta Eurooppa

​Alumnimme edustavat monipuolisesti erilaisia mediataloja ja heidän tehtävänsä vaihtelevat toimittajista ulkomaankirjeenvaihtajiin ja uutispäällikköihin. Joukkoon mahtuu myös dokumentaristina työskennellyt alumni!

Osallistujat kirjoittavat FCP:n blogiin tuntemuksistaan Suomeen paluuta kohtaan ennen ohjelmaa ja ohjelman jälkeen lopputunnelmista. Alumnien blogikirjoituksista paistaa se syvä vaikutus, jonka Suomi on heihin aikoinaan jättänyt. Toivomme, että tämä jälleennäkeminen tuo heille uusia näkökulmia Suomesta. Mielenkiintoista on myös seurata, miten Suomi on muuttunut, heidän näkökulmastaan, sitten viime näkemän. 

Osallistujia tulee tällä kertaa: Sloveniasta, Portugalista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Ranskasta, Romaniasta, Belgiasta, Tšekistä, Saksasta, Kroatiasta ja Liettuasta. 

Ohjelman toteutuminen on tiivistä ja kiitollista yhteistyötä siihen osallistuvien maiden edustustojen ja ulkoministeriön viestintäosaston välillä. Seuratkaa ohjelman kulkua FCP:n nettisivuilta ja somesta!

 

Lisää osallistujista ja ohjelmasta FCP:n nettisivuilta ja Facebook-sivuilta. 

FCP:n nettisivut

Osallistujien esittelyartikkeli

FCP:n Facebook-sivut