Hyppää sisältöön

Hallitus: Neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta myönteinen askel

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 29.2.2016 17.00 | Julkaistu suomeksi 29.2.2016 klo 18.23
Tiedote 81/2016

Hallitus pitää Suomen kannalta myönteisenä, että työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat keskenään päässeet neuvottelutulokseen ratkaisuista suomalaisen työn ja tuotannon kilpailukyvyn ja työllistämiskyvyn parantamiseksi.

Toteutuessaan kilpailukykysopimus antaa edellytyksiä korvata hallituksen aiemmin valmisteleman lakikokonaisuuden. Valtiovarainministeriö laatii yksityiskohtaisia arvioita neuvottelutuloksen vaikutuksista yksikkötyökustannuksiin, julkiseen talouteen sekä työllisyyteen.

Hallitus tarkastelee saavutettua neuvottelutulosta hallitusohjelmassa asetettujen tavoitteiden näkökulmasta sekä arvioi mahdolliset lisäsäästötarpeet ja tuloveronkevennykset huomioiden julkisen talouden tilanne.

Hallitus on aiemmin kertonut ohjelmansa mukaiset tavoitteet järjestöille kilpailukykysopimuksesta, palkkamaltista ja paikallisesta sopimisesta. Hallitus haluaa käydä tarkentavia keskusteluja neuvottelutuloksen yksityiskohdista ja kutsuu työmarkkinakeskusjärjestöt huomenna tiistaina koolle. Hallitus käy erikseen keskustelut Suomen Yrittäjien kanssa paikallisesta sopimisesta.

Sivun alkuun