Hyppää sisältöön

Janne Kerkelä valtioneuvoston hallintoyksikön osastopäälliköksi

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 26.2.2015 13.19
Tiedote 99/2015

Valtioneuvosto nimitti tänään 26. helmikuuta valtioneuvoston hallintoyksikön osastopäälliköksi varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Janne Kerkelän. Osastopäällikön virka on määräaikainen ja se täytetään viiden vuoden määräajaksi hallintoyksikön aloittaessa toimintansa 1. maaliskuuta alkaen.

Kerkelä on työskennellyt valtioneuvoston kansliassa valtioneuvoston hallintoyksikön perustamista valmistelleen VNHY 2015 -hankkeen hankejohtajana vuodesta 2014. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa sisäministeriössä hallintojohtajana, poliisiosaston turvallisuusalan valvontayksikön päällikkönä sekä lainsäädäntöneuvoksena ja ylitarkastajana.

Osastopäällikkö johtaa valtioneuvoston hallintoyksikön toimintaa ja vastaa yksikön toiminnan käynnistämisestä sekä strategisesta kehittämisestä toimialajohtajien tukemana. Osastopäällikön tehtävissä painottuvat valtioneuvoston yhteisen hallinnon toimintatapojen ja toimintakulttuurin ohjaaminen ja kehittäminen sekä laaja-alainen yhteistyö ministeriöiden ja valtion konsernitoimijoiden kanssa.

Valtioneuvoston kansliassa maaliskuun alussa toimintansa aloittava valtioneuvoston hallintoyksikkö vastaa valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä. Uudessa yksikössä työskentelee noin 450 henkilöä yli 40 toimipisteessä. Yksikön perustamisen myötä valtioneuvoston kansliaan siirtyy noin 300 virkaa muista ministeriöistä.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun