Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kestävää ulkopolitiikkaa –videosarja avaa Suomen ulkopolitiikan keskeisiä teemoja

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 15.4.2020 13.41
Tiedote

Millainen on rauhanvälityksen tulevaisuus ja miten Suomi tekee tasa-arvotyötä maailmalla? Millaista on Suomen arktinen ilmastopolitiikka ja mitä tekee hybridisuurlähettiläs?

Kestävää ulkopolitiikkaa -sarjassa ministeri Pekka Haavisto ja ulkoministeriön johtavat asiantuntijat kertovat ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeisistä aiheista. 

Videosarjan on toteuttanut ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikkö yhteistyössä The Ulkopolitistin toimittaja Tuomas Lähteenmäen kanssa.

1. Rauhanvälittäjä – ulkoministeri Pekka Haavisto

Suomi tunnetaan maailmalla ihmisoikeuksien, tasa-arvon, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteiden edistäjänä. Miten rauhanvälitys näkyy Suomen ulkosuhteiden hoidossa?

2. Tasa-arvon puolesta – tasa-arvosuurlähettiläs Katri Viinikka

Suomen ulkopolitiikan tavoitteena on edistää sukupuolten tasa-arvoa sekä tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien toteutumista. Miten tasa-arvo toteutuu tänä päivänä?

3. Afrikan kumppani – Afrikka-politiikka-tiimin vetäjä Maria Kurikkala

Afrikan maat ovat kasvattaneet näkyvyyttään kansainvälisen yhteisön silmissä merkittävästi viime vuosina.  Afrikka-politiikka-tiimin vetäjä Maria Kurikkala valottaa kiinnostuksen taustalla olevia syitä.

4. Arktista ilmastopolitiikkaa – arktinen ja antarktinen suurlähettiläs Petteri Vuorimäki

Ilmastonmuutoksen torjumisessa kestävä arktinen ja antarktinen politiikka ovat tärkeässä roolissa. Arktinen ja antarktinen suurlähettiläs Petteri Vuorimäki kertoo Suomen kylmien olosuhteiden asiantuntemuksesta ja aktiivisesta roolista polaaristen alueiden politiikassa.

5. Yhteinen kauppapolitiikka – kauppapoliittisen yksikön päällikkö Pasi-Heikki Vaaranmaa

Suomen EU-puheenjohtajakaudella kauppapolitiikan syksyä hallitsivat monenvälisen kauppajärjestelmän kriisi, Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota ja EU:n laajan kauppa-agendan edistäminen. Mitä ajankohtaista kauppapolitiikan saralla tapahtuu seuraavaksi?

6. Yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka – suurlähettiläs Hanna Lehtinen, Suomen edustaja Brysselissä

Suurlähettiläs Hanna Lehtinen kertoo EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kuulumiset. Onko Euroopan unioni ottamassa askelia kohti yhtenäisempää ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa?

7. Hybridivaikuttaminen – hybridisuurlähettiläs Satu Mattila-Budich

Hybridivaikuttaminen on keskeinen osa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Hybridivaikuttamisen määritelmä on joustava ja uhat muuttuvia. Mitä Suomi tekee yhteiskunnan kriisinsietokyvyn vahvistamiseksi?

 

 

 
Sivun alkuun