Kunta-sote-koordinaatioryhmä aloittaa työnsä

Valtioneuvoston viestintäosasto 23.4.2013 11.28
Tiedote 187/2013

Pääministerin ja muiden hallituspuolueiden puheenjohtajien välillä sovitun mukaisesti on perustettu uusi koordinaatioryhmä yhteensovittamaan kunta- ja sote-uudistusta ja eduskunnan käyttöön tarvittavien tarkennettujen linjausten valmistelua. Ryhmä aloittaa työnsä tänään 23. huhtikuuta, ja tarkennettujen linjausten tulee olla eduskunnalla 15. toukokuuta mennessä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo toimii koordinaatioryhmän puheenjohtajana. Varapuheenjohtaja on SDP:n ryhmäjohtaja Jouni Backman.

Muut jäsenet ovat kokoomuksesta hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, SDP:stä peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson ja asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru. Vasemmistoliitosta jäseninä ovat liikenneministeri Merja Kyllönen ja kansanedustaja Erkki Virtanen. Vihreistä jäseninä ovat kehitysministeri Heidi Hautala ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto. Kristillisten edustajat ovat sisäministeri Päivi Räsänen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman. RKP:tä edustavat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mikaela Nylander.

Ryhmän sihteeri on pääministerin poliittinen erityisavustaja Sirkku Linna.

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Sirkku Linna, p. 0295 160 296