Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Tiilikainen mukana Suomen luonnon päivän juhlinnassa 26.8.

Ympäristöministeriö 22.8.2017 8.51
Tiedote
© Kuva: Markus Sirkka / ympäristöhallinnon kuvapankki

Vuoden neljättä luonnon päivää juhlitaan kymmenissä tapahtumissa eri puolilla maata lauantaina 26.8. Samalla Suomesta tulee tiettävästi ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa virallisesti luonnon kunniaksi. Ympäristöministeriö osallistuu asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen johdolla eri tapahtumiin Uudellamaalla.

Ministeri Tiilikainen avaa Karkkilan Pitkälänkoskella jokijuhlan ja osallistuu samalla vaelluskaloille tärkeiden soraikkojen kunnostustalkoisiin. Perinteikkäällä Karjaanjoen vesistöalueella on käynnistynyt mittava hanke lohikalojen lisääntymisalueiden palauttamiseksi.

Ministeri osallistuu päivän aikana myös pölyttäjälajeja koskevaan ohjelmaan Pienen Kylän luomutilalla Espoon Nuuksiossa ja avaa Ylioppilaskunnan Laulajien ja Tapiolan kuoron konsertin Nuuksion kansallispuiston Mustalammella.

”Suomalainen luonto on liputuspäivänsä ansainnut. Sen kauneus, monimuotoisuus ja neljä vuodenaikaa velvoittavat meidät toimimaan vastuullisesti ilmasto- ja ympäristökysymyksissä”, ministeri Tiilikainen sanoo.

Elokuun luonnon päivän päätapahtumia ovat kansallispuistoissa järjestettävät kuorokonsertit ja rannikoilla luonnon kunniaksi syttyvät tulet. Päivän päätteeksi eri puolilla Suomea nautitaan illallista luonnon helmassa. Tapahtumien kirjo on kuitenkin valtaisia, ja kuka tahansa voi rekisteröidä oman tapahtumansa osaksi virallista ohjelmaa luonnon päivien verkkosivuilla. Osallistua voi myös vaikkapa omalla kotipihalla.

Lauantaina 26.8. vietetään myös valtioneuvoston avointen ovien päivää, jonka aikana tavallisesti yleisöltä suljettuina olevissa valtioneuvoston rakennuksissa ja juhlatiloissa järjestetään opastettuja kierroksia. Ympäristöministeriö viettää päivää osallistumalla luonnon päivän juhlintaan ulkona luonnossa. Ministeriön kuoro Ymmällä esiintyy kaikille avoimessa ”Sipoonkorvessa soi” -tapahtumassa Sipoonkorven kansallispuistossa Uudellamaalla kello 13.30.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tänä vuonna juhlitaan luonnon päiviä neljä kertaa. Vuoden muut luonnon päivät olivat 4.2., 20.5., ja 17.6., jolloin vietettiin myös Hossan kansallispuiston avajaisia.

Lisätietoja: Ministeri Tiilikaisen erityisavustaja Taru Savolainen, p. 040 535 8622, [email protected]