Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pääministeri ja eurooppaministeri Turkuun EU-kansalaiskeskusteluihin

Valtioneuvoston viestintäosasto 23.8.2018 14.54
Tiedote 378/2018

Pääministeri Juha Sipilä ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho osallistuvat Turun Eurooppa-foorumiin perjantaina 31. elokuuta.

Pääministeri Juha Sipilä puhuu foorumissa Euroopan unionin tulevien vuosien haasteista ja tavoitteista. Hän kertoo myös Suomen EU-puheenjohtajuudesta syyskaudella 2019. Pääministeri vastaa tämän jälkeen keskustelutilaisuudessa yleisön kysymyksiin.

– On tärkeää, että Euroopan unionista käytävä kansalaiskeskustelu aktivoituu ja monipuolistuu mentäessä kohti Suomen EU-puheenjohtajakautta. Tämä on näkynyt pitkin vuotta useissa yliopistoilla järjestetyissä keskustelutilaisuuksissa. Turun tilaisuus on erinomainen jatkumo tälle. Tulevan vuoden aikana EU:ssa on kyettävä käymään vahvaa arvoihin pohjautuvaa keskustelua ja pohdittava muun muassa sitä, kuinka EU kykenee säilyttämään entistä vahvemman yhtenäisyyden nopeissa globaaleissa muutoksissa, sanoo pääministeri Sipilä.

Pääministeri Sipilän puheenvuoro kuullaan Åbo Svenska Teaterissa kello 12.30. Tilaisuus on yleisölle avoin ja ennakkoilmoittautumista suositellaan. Paikkoja on rajoitetusti ja sisään otetaan ennakkoilmoittautumisjärjestyksessä. Pääministeri Sipilän puheenvuoroa sekä sen jälkeistä kansalaiskeskustelua on mahdollista seurata suorana ja myöhemmin tallenteena myös YLE Areenan sekä YLE:n verkkosivujen kautta (www.yle.fi).

Myös eurooppaministeri Sampo Terholla on perjantaina 31. elokuuta kansalaisille avoin kyselytunti, jonka aiheina ovat muun muassa brexit, maahanmuutto ja EU:n tuleva budjetti. Eurooppaministerin pääsee tapaamaan Turun Hansakorttelin Thalia-torilla kello 14-15.

Ministereille voi lähettää kysymyksiä myös etukäteen. Kysymyksiä voi lähettää Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen kautta www.europeforum.fi/app. Lisäksi pääministerille voi lähettää kysymyksiä lomakkeella https://response.questback.com/vnk/kysypaaministerilta ja eurooppaministerille sähköpostiosoitteeseen [email protected] otsikolla ”Kysymys eurooppaministerille”.

Yleisöä pyydetään ilmoittautumaan Turku-foorumin tilaisuuksiin etukäteen verkko-osoitteessa www.europeforum.fi.

Valtioneuvoston kanslia twiittaa tilaisuudesta tilillä @valtioneuvosto tunnuksilla #SuomiEU ja #Eurooppafoorumi.

Lisätietoja pääministerin puheenvuorosta: erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833, valtioneuvoston kanslia

Lisätietoja pääministerin mediaohjelmasta sekä haastattelupyynnöt: EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Lisätietoja eurooppaministerin ohjelmasta sekä haastattelupyynnöt: erityisavustaja Otto Peura, p. 040 550 8151, valtioneuvoston kanslia

Juha Sipilä Sampo Terho