Hyppää sisältöön

Pääministeri Sipilä Bukarestiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.6.2017 14.12
Tiedote 283/2017

Pääministeri Juha Sipilä tekee kahdenvälisen vierailun Romaniaan 13. kesäkuuta. Vierailunsa aikana pääministeri Sipilä tapaa Romanian pääministeri Sorin Grindeanun, presidentti Klaus Iohannisin sekä elinkeinoministeri Alexandru Petrescun.

Vierailun tavoitteena on käydä keskusteluja tulevasta EU-puheenjohtajuustriosta, johon vuosina 2019–2020 kuuluvat Romania, Suomi ja Kroatia. Keskustelujen aiheena ovat myös laajemmin EU:n kehitys ja tulevaisuus sekä Britannian EU-eroprosessi. Tapaamisissa käsitellään myös Suomen ja Romanian kahdenvälisiä suhteita ja yhteistyötä esimerkiksi kauppa- ja talousasioissa sekä koulutuksen alalla. Keskusteluja käydään myös ajankohtaisista alueellisista kysymyksistä.                  

Pääministeri Sipilän ja Romanian elinkeinoministerin tapaamisessa ovat mukana myös seuraavat suomalaiset yritykset: Tornator, M-Files, Napa Services, Nokia ja Patria.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun