Pääministeri Sipilä ja Viron pääministeri Ratas osallistuvat Eesti-Soome-pyöräilytapahtumaan Helsingissä

Valtioneuvoston viestintäosasto 3.8.2018 12.16
Tiedote 352/2018

Pääministeri Juha Sipilä ja Viron pääministeri Jüri Ratas osallistuvat Helsingissä 12. elokuuta järjestettävään Viron 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistavaan Eesti-Soome-pyöräilytapahtumaan.

Pääministeri Sipilä ja pääministeri Ratas keskustelevat tapahtuman yhteydessä maiden kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista EU-asioista. Pääministeri Sipilä kertoo Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden valmisteluista ja niiden etenemisestä. Esillä ovat myös Viron kokemukset omalta EU-puheenjohtajuuskaudeltaan viime vuodelta.

Tapahtumassa on kaksi erilaista pyöräretkeä, joiden lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Kaivopuistossa. Ensimmäinen pyöräretki on Viron itsenäisyyspäivän (24.2.) innoittama 24,2 kilometrin Eesti-pyöräretki ja toinen on 100 kilometrin Eesti 100-kuntolenkki. Retkien jälkeen maalissa kokoonnutaan juhlistamaan Viron itsenäisyyden juhlavuotta sekä viettämään päivää yhdessä herkullisen keittolounaan ja musiikin kera.

Pääministerit Sipilä ja Ratas antavat Eesti 100-kuntolenkin tapahtuman lähtölaukauksen kello 10.30. Pääministerit ajavat 24.2 kilometrin matkan.

Eesti-Soome-pyöräilytapahtuman järjestävät valtioneuvoston kanslia ja Eesti Vabariik 100 yhteistyössä Suomen Pyöräily ry:n ja Cycle Club Helsinki ry:n kanssa. Osallistuminen Eesti-Soome-pyöräilytapahtumaan on maksutonta ja mukaan voi ilmoittautua maanantaihin 6. elokuuta mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja tapahtumaan on rajattu määrä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen

Lisätietoja: EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia