Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Puolustusministeri Niinistö puhui 228. Maanpuolustuskurssin avajaisissa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 21.1.2019 9.02
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 228. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä 21.1.2019. Puheessaan ministeri Niinistö tarkasteli puolustusvoimien toiminnallista kehittämistä, kansainvälistä puolustusyhteistyötä sekä siihen liittyvää harjoitustoimintaa.

Ministeri Niinistön mukaan päättymässä olevan hallituskauden lukuisat lainsäädäntöhankkeet, taloudelliset lisäresurssit sekä Puolustusvoimien toiminnallinen kehittäminen ovat johtaneet siihen, että Puolustusvoimat ovat parhaimmassa valmiudessa sitten kylmän sodan päättymisen.

"Nopeasti käyttöön saatavien valmiusjoukkojen lisäksi olemme kohentaneet koko maan kattavaa paikallispuolustusta kasvattamalla sodan ajan vahvuutta sekä kehittämällä vapaaehtoista maanpuolustusta. Strategisilla hankkeilla, Laivue 2020 ja HX, tähtäämme puolustusvoimien toimintakyvyn täysimääräiseen säilyttämiseen myös tulevaisuudessa. Puolustuksen kehittäminen on pitkäjänteisyyttä edellyttävä kestävyyslaji", totesi Niinistö.

Kuluvalla hallituskaudella puolustusta on kehitetty aktiivisesti myös kansainvälisen puolustusyhteistyön eri muodoin. Ruotsilla on kahdenvälisessä yhteistyössä erityisasema, eikä yhteistyön syventämiselle aseteta ennakkoon rajoitteita. Suomi on lisäksi liittynyt Saksan, Ison-Britannian ja Ranskan muodostamiin kehysvaltiokokonaisuuksiin.

Ministeri Niinistön mukaan kansainvälistä yhteistyötä tehtäessä kansallisen puolustuksen edut ovat kuitenkin aina etusijalla. "Puolustusyhteistyössä, kuten siihen liittyvässä harjoittelussa, Suomi päättää aina itse osallistumisensa tarpeet ja sisällöt", muistutti Niinistö.

Ministerin puhe kummikurssilaisilleen on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: www.defmin.fi/puheet

 
Sivun alkuun