Hyppää sisältöön

Puolustusministerit vastaanottivat raportin Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön tiivistämisedellytyksistä

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 2.2.2015 12.03
Tiedote

Suomen puolustusministeri Carl Haglund ja Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist ovat tänään 2.2.2015 vastaanottaneet maiden puolustusministeriöiden ja puolustusvoimien yhdessä laatiman raportin Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön tiivistämisedellytyksistä.

Raportti on laadittu puolustusministereiden 6.5.2014 toimeksiannon pohjalta, jonka mukaan maiden puolustusministeriöitä ja puolustusvoimia pyydettiin tarkastelemaan maiden välisen rauhan ajan puolustusyhteistyön tiivistämisedellytyksiä kaikkien puolustushaarojen ja yhteisten toimintojen osalta. Raportti on turvaluokiteltu. Suomen ja Ruotsin puolustusministeriöt käynnistävät nyt raportin tulosten kansallisen ja yhteisen arvioinnin, jossa tarkastellaan muun muassa yhteistyön hyötyjä ja tarvittavia jatkotoimenpiteitä.

Puolustusministerit kertovat yhdessä raportin tuloksista 17.2.2015 Tukholmassa Folk & Försvar:n ja Suomen instituutin (Finlandsinstitutet) järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuudessa julkistetaan raportin pääkohdat. Tilaisuus alkaa klo 17.00 Suomen instituutin Sibelius-salissa (Snickarbacken 2-4, Tukholma). Tilaisuuden yksityiskohdat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Suomen instituutin kotisivuilta (http://www.finlandsinstitutet.se/sv/events/forsvarsseminarium/). Tilaisuutta voi myös seurata suoraan verkkolähetyksen kautta. Linkki verkkolähetykseen: http://folkochforsvar.se/play.html

Lisätietoja aiheesta antaa puolustusministeriössä vanhempi osastoesiupseeri Sami Nurmi, puh. 0295 140336. Tietoa matkaohjelmasta ja aikatauluista antaa puolustusministerin adjutantti Sami Jaakkola puh. 0295 140102 sekä matkan viestintään liittyen viestintäjohtaja Max Arhippainen, puh. 0295 140120.
Sivun alkuun