FI SV EN

Puolustusvoimat hankkii sisäampumasimulaattoreita

Puolustusministeriö 13.2.2019 13.33
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö on 13. helmikuuta valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen hankkimaan sisäampumasimulaattoreita Saab AB:ltä. Kokonaisuudessaan hankinta sisältää laitteet, ohjelmistolisenssit ja ylläpidon kolmeksi vuodeksi.

Puolustusvoimien on tarkoitus antaa varusmiehille ja reserviläisille ampumakoulutusta Sisäampumasimulaattoria käyttäen jo vuonna 2019 ja tavoitteena on saada oppimisympäristö täyteen koulutuskäyttöön vuoden 2021 aikana. Oppimisympäristö koostuu aseita mallintavista laitteista, tietokoneista ja luokkahuoneesta, jossa on videoprojektori. Oppimisympäristö mahdollistaa joukkojen harjoittelun virtuaalisissa skenaarioissa tehokkaasti, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.

Sisäampumasimulaattorin hankinta on osa KOULUTUS 2020 -ohjelmaa, joka tulee monin tavoin vaikuttamaan niin varusmiesten kuin myös reserviläisten koulutukseen. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 9 miljoonaa euroa (ei alv.). Sopimukseen sisältyy myös optio vuoden 2024 loppuun asti.

Lisätietoja antavat puolustusministeriössä erityisasiantuntija Marika Järvenpää, puh. 0295 140 051 ja pääesikunnan koulutusosastolla osastoinsinööri Osmo Forstén, puh. 0299 800 (puolustusvoimien vaihde).