FI SV

Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmahaku käynnissä

Valtioneuvoston viestintäosasto 18.8.2015 10.04
Tiedote

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Tulossa on Suomen suuri vuosi, jota vietetään yhdessä vuoden alusta itsenäisyyspäivään. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät ovat tervetulleita rakentamaan juhlavuoden ohjelmaa. Ohjelmaan voi hakea mukaan Suomi 100 -juhlavuoden sivustolla suomi100finland.fi

Juhlavuoden ohjelmaan voi hakea vuoden 2017 lokakuun loppuun asti. Ohjelmaan voidaan hyväksyä hankkeita, jotka liittyvät vuoden teemoihin ja tapahtuvat pääasiallisesti vuonna 2017. Ohjelmaan ottamisen edellytykset on esitelty suomi100finland.fi-sivustolla. Ohjelmaehdotuksen voi tehdä kuka tahansa. Ohjelmahankkeet saavat käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen, ja ne tulevat myöhemmin osaksi juhlavuoden esittelyä Suomi 100 -verkkosivuilla.

Valtakunnallisten tai muutoin laajasti vaikuttavien ohjelmahankkeiden kanssa voidaan erikseen päättää myös taloudellista osallistumista sisältävästä yhteistyöstä. Mahdollisuus yhteistyöhön arvioidaan juhlavuoden kokonaisuuden kannalta. Ehdotuksia laajemmasta yhteistyöstä voi tässä vaiheessa tehdä 15.9.2015 mennessä.

Juhlavuoden alueellinen ohjelmavalmistelu on myös lähtenyt liikkeelle. Maakuntien liitot ja Suomen suurimmat kaupungit käynnistävät Suomi 100 -verkoston tulevan syksyn aikana. Verkoston tarkoituksena on muun muassa kehittää ja tukea alueellista Suomi 100 -toimintaa ja juhlavuoden ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita.

Juhlavuoden järjestelyt etenevät vauhdilla. Suomi 100 -ohjelmassa on jo yli 60 hienoa ohjelmahanketta, ja lisää tulee joka viikko. Ohjelma kertoo tarinaa Suomen sadasta vuodesta, nykyisyydestä sekä maamme tulevaisuudesta. Innokkuutta ohjelman rakentamiseen on paljon, ja odotamme ohjelma-ehdotusten määrän kymmenkertaistuvan ensi vuonna, juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen toteaa.

Valtioneuvoston kanslia on asettanut Suomi 100 -hankkeen koordinoimaan valmistelua. Suomi 100 -hankkeen sihteeristö jakaa tietoa, aktivoi toimijoita ja kytkee yhteen kumppaneita tekemään juhlavuoden ohjelmaa. Mukaan ohjelmaan voi hakea verkko-osoitteessa suomi100finland.fi

Lisätietoja: pääsihteeri Pekka Timonen, p. 050 3374 386 ja viestinnän asiantuntija Päivi Pirttilä, p. 040 705 3323, Suomi 100 -hanke, valtioneuvoston kanslia

Vuonna 2017 vietettävän Suomi 100 -juhlavuoden teemana on Yhdessä. Vuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville, ja sitä vietetään eri puolilla Suomea aina vuoden 2017 alusta itsenäisyyspäivään saakka. Juhlavuosi rakennetaan yhteisellä tekemisellä ja osallistumisella. Tekojen kautta tarkastellaan itsenäisyyden mennyttä vuosisataa, Suomen nykyisyyttä ja tulevaisuutta.