Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Toivakka Pariisin ilmastokokoukseen

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2015 15.47
Tiedote 263/2015

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka osallistuu Pariisissa 30.11.–11.12.2015 järjestettävään ilmastokokoukseen, jossa on määrä sopia uudesta, maailmanlaajuisesta ilmastosopimuksesta. Suomen valtuuskuntaa kokouksessa johtaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

"Ilmastonmuutos on yksi ihmiskunnan suurimmista uhista. Tätä synkkää taustaa vasten on kuitenkin hyvä muistaa, että on jo olemassa teknologisia ja muita ratkaisuja, jotka petaavat tietä kohti vähäpäästöistä yhteiskuntaa. Suomalaisella osaamisella on tässä mielessä paljon tarjottavaa", korostaa ministeri Toivakka.

Ministeri Toivakka on mukana kokouksen avauspäivässä maanantaina 30. marraskuuta, johon on kutsuttu valtion- ja hallitusten päämiehet, sekä tiistaina 1.joulukuuta. Ministeri käyttää puheenvuoron muun muassa tasa-arvokysymyksiä ja ilmastonmuutoksen vastaisia toimia sekä ilmastonmuutokseen sopeutumista käsittelevissä sivutapahtumissa. Ministeri pitää myös puheenvuoron Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran sivutapahtumassa, jossa esitellään selvitystä erilaisista ratkaisuista ilmastonmuutokseen vastaamiseksi.

Lisätietoja: kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikönpäällikkö Juha Pyykkö puh. +358 295 351 441 ja ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela puh. +358 40 352 0463

 
Sivun alkuun