Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Tuomioja EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen ja Marokkoon

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 6.2.2015 16.25
Tiedote 39/2015

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 9. helmikuuta Brysselissä. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Kokouksen aiheita ovat Libya, Jemen, Syyria ja Irak, terrorismin torjunta sekä ajankohtaiset Afrikka-kysymykset. Lisäksi esillä on Ukrainan tilanne.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtaja Tarja Fernández, puh. 040 590 9855, ja ulkoministeri Tuomiojan erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119.

Vierailu Marokossa 9. – 11.2.

Ulkoministeri Tuomioja käy Rabatissa kahdenväliset keskustelut Marokon ulkoministerin Salaheddine Mezouarin kanssa. Keskustelun aiheina ovat muun muassa kansainväliset kysymykset, Pohjois-Afrikan tilanne ja maittemme väliset yhteistyöalat. Ulkoministerit allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä yhteistyöpöytäkirjan säännöllisistä poliittisista konsultaatioista.

Ulkoministeri tapaa myös pääministeri Abdelilah Benkikranen, kuninkaan neuvonantajan Taieb Fassi Fihrin sekä Marokon kaksikamarisen parlamentin puhemiehet, Rachid Talbi Alamin ja Mohamed Cheikh Biadillahin. Marokon kansallisen ihmisoikeusneuvoston puheenjohtajan Driss El Yazamin kanssa ulkoministeri Tuomioja keskustelee Marokon ihmisoikeustilanteen kehityksestä ja yhteiskunnallisista uudistuksista.

Suomen ja Marokon välillä on viime aikoina käyty säännöllisesti korkean tason keskusteluja sekä poliittisella että taloudellisella sektorilla.

Lisätietoja: ulkoministeri Tuomiojan erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119.

Erkki Tuomioja
 
Sivun alkuun