Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvosto hyväksyi periaatepäätöksen Suomen puolustuksen teknologisen ja teollisen perustan turvaamisesta

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 7.4.2016 15.00
Tiedote

Valtioneuvoston yleisistunto hyväksyi tänään periaatepäätöksen Suomen puolustuksen teknologisen ja teollisen perustan turvaamisesta. Päätöksessä määritetään Suomen puolustuksen kriittiset suorituskykyalueet sekä niiden hallinnan kannalta kriittiset teknologiat.

Periaatepäätöksen mukaan sotilaallisella huoltovarmuudella on erityinen merkitys Suomelle. Kriittisten järjestelmien toimintakyvyn ja huoltovarmuuden turvaamisessa keskeisenä toimijana on kotimaassa toimiva puolustusteollisuus. Osana kokonaismaanpuolustusta sillä on tärkeä rooli monen keskeisen asejärjestelmän ylläpidossa ja kehittämisessä. Kotimainen puolustusteollisuus on monilla tavoin integroitu osaksi Suomen puolustusjärjestelmää.

Puolustusvoimien hankinta- ja tutkimustoiminnassa tulee päätöksen mukaan huomioida Suomen puolustuksen teknologisen ja teollisen perustan turvaamisen vaatimukset. Lähitulevaisuudessa erityisen merkityksellisiä ovat merivoimien vanhenevan taistelualuskaluston ja ilmavoimien torjuntahävittäjien suorituskykyjen korvaamishankkeet.

Periaatepäätös on valmisteltu virkatyönä puolustusministeriössä ja Puolustusvoimissa. Valmisteluun ovat osallistuneet työ- ja elinkeinoministeriö, Huoltovarmuuskeskus sekä Suomen puolustus- ja ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry.

Periaatepäätös on luettavissa puolustusministeriön verkkosivuilta osoitteesta http://www.defmin.fi/julkaisut_ja_asiakirjat/strategia-asiakirjat/suomen_puolustuksen_teknologisen_ja_teollisen_perustan_turvaaminen

Lisätietoja antavat puolustusministeriössä yksikön johtaja Olli Ruutu 0295 140410 ja erityisasiantuntija Tommi Nordberg 0295 140419.

 
Sivun alkuun