Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

YK:n hätäapua koordinoiva alipääsihteeri Suomeen

Ministry for Foreign Affairs 5.11.2015 9.30
Tiedote 241/2015

YK:n hätäapua koordinoiva alipääsihteeri Stephen O'Brien vierailee Suomessa tiistaina 10. marraskuuta ja tapaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan.

Maailman humanitaarinen tilanne on hälyttävä: pakolaisia on enemmän kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen ja vaikutukset näkyvät myös Suomessa.

”Tehokkaalla ja oikea-aikaisella, tarpeisiin perustuvalla humanitaarisella avulla voidaan merkittävästi lieventää humanitaaristen kriisien ja katastrofien vaikutuksia. Useimmiten juuri köyhät ja muut haavoittuvat ryhmät kärsivät niistä eniten. Vaikka kehitysyhteistyövaroja on jouduttu leikkaamaan, humanitaarista apua on pyritty suojelemaan ja se pysyy jatkossakin merkittävällä tasolla”, sanoo kehitysministeri Lenita Toivakka.

O'Brien johtaa YK:n humanitaarisen avun koordinaatioyksikköä OCHAa (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs), joka vastaa kansainvälisen yhteisön ja YK-järjestelmän humanitaarisen toiminnan koordinaatiosta. Se myös kanavoi voimavaroja luonnonkatastrofi- ja kriisitilanteissa.

Suomi on OCHAn keskeinen tukija 3,5 miljoonan euron vuosiavustuksella.

Lisätietoja: vastuuvirkamies Kimmo Laukkanen, YK:n humanitaarisen avun koordinointi ja luonnonkatastrofit, puh. 050 573 6715  ja kehitysministeri Toivakan erityisavustaja Juha Kirstilä, puh. 040 552 8200.