Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ylennyksiä kenraalikunnassa 1.8.2019

försvarsministeriet
Julkaisuajankohta 1.8.2019 11.30
Tiedote

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt puolustusministeri Antti Kaikkosen esittelystä seuraavista kenraaliylennyksistä puolustusvoimissa 1.8.2019 lukien:

Kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki ylennetään kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Pasi Välimäki kenraalimajuriksi ja eversti Mika Kalliomaa prikaatikenraaliksi.

Kenraaliluutnantti Ilkka Juhani Korkiamäki (s. 1960) on toiminut puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä heinäkuusta 2018 lähtien. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorina, johtamisjärjestelmäosaston päällikkönä Pääesikunnassa ja sotatekniikan laitoksen johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2015.

Kenraalimajuri Pasi Tapio Välimäki (s. 1965) aloittaa puolustusvoimien operaatiopäällikkönä 1.8. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana, strategisen suunnittelun sektorin johtajana Pääesikunnassa ja ISAF-operaation pohjoisen komentoalueen (Regional Command North HQ) apulaisoperaatiopäällikkönä Afganistanissa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Prikaatikenraali Mika Pekka Kalliomaa (s. 1966) on palvellut Porin prikaatin komentajana vuodesta 2018 lähtien. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana, puolustusvoimien viestintäjohtajana ja pataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2013.

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa erityisasiantuntija Kirsti Haimila p. 0295 140 122.

 
Sivun alkuun