Valtioneuvoston avoimet ovet lauantaina 26. elokuuta 2017

 

Valtioneuvosto avaa ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta klo 10–14 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ovet ovat avoinna Valtioneuvoston linnassa, Säätytalossa, Valtioneuvoston juhlahuoneistossa, Arppeanumissa, ulkoministeriössä, sisäministeriössä ja oikeusministeriössä. 

Päivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua valtioneuvoston tiloihin ja kuulla virkamiehiltä ministeriöiden toiminnasta, rakennusten historiasta ja ajankohtaisista aiheista. Tavoitteena on juhlistaa suomalaista avointa yhteiskuntaa, hyvää hallintoa ja sananvapautta. Tapahtuma on osa Suomi 100 Yhdessä-viikonloppua.

Edellisen kerran avoimien ovien päivä järjestettiin vastaavassa laajuudessa syksyllä 2009, kun vietettiin oman hallinnon 200-vuotisjuhlaa. 

Tulostettava kartta
Valtioneuvoston avoimet ovet Facebookissa
Seuraa Twitterissä #avoimetovet #valtioneuvosto

 • Valtioneuvoston linna, Snellmaninkatu 1 A 
  Tutustumiskierros Carl Ludwig Engelin suunnitteleman rakennuksen läpi. Kierroksella mukana mm. linnan portaikko, valtioneuvoston istuntosali sekä tasavallan presidentin esittelysali.  
 • Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11
  Karl Gustaf Nyströmin suunnittelema rakennus toimii nykyisin valtioneuvoston kokous-, koulutus- ja tapahtumatilana. Useat ministeriöt esittelevät toimintaansa ja ajankohtaisia aiheita kuten puolustuksen tulevia suurhankintoja ja uudistunutta Suomi.fi-palvelua. Tarjolla on myös peruskurssi tekoälystä ja mahdollisuus kokeilla arktista ajosimulaattoria.
  Säätytalossa esittäytyvät TEM, VM, OKM, PLMLVM, MMM ja VNK.
 • Valtioneuvoston juhlahuoneisto, Eteläesplanadi 6 
  Arkkitehti Carl Ludwig Engelin suunnittelema rakennus toimii hallituksen ja pääministerin edustus- ja neuvottelutilana.
 • Arppeanum, Snellmaninkatu 3
  Nykyisin valtioneuvoston työtilana toimiva arkkitehti Carl Albert Edelfeltin suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1869 Keisarillisen Aleksanterin yliopiston kemian laitoksen laboratorio- ja museotiloiksi.
 • Oikeusministeriö, Eteläesplanadi 10
  Tietoiskuja, tutustumista talon tiloihin, taidekierroksia, demokratiapalveluiden esittelyä sekä kahvitarjoilu.
 • Sisäministeriö, Kirkkokatu 12
  Lyhyitä yleisöluentoja sisäisestä turvallisuudesta, maahanmuutosta ja Suomen lipusta. Kirkkokadulla pääsee tutustumaan Helsingin poliisin, Helsingin pelastuslaitoksen ja Suomenlahden merivartioston kalustoon. Kadulla on kahviteltta.
 • Ulkoministeriö, Laivastokatu 22, Engel-sali, sisäänkäynti meren puolelta, ovi A3
  Suomi 100 -suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi ja yksikönpäällikkö Jyrki Paloposki kertovat ministeriön toiminnasta ja Merikasarmin historiasta klo 11–12 ja 13–14.
 • Maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö osallistuvat Suomen luonnon päivän tapahtumiin.

Twitter