Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

3,5 miljoonaa euroa haettavissa sairaalaopetuksen järjestämiseen lukuvuodelle 2021-2022

Ministry of Education and Culture
Julkaisuajankohta 27.11.2020 12.27
Tiedote
Lapsi kirjoittaa koulukirjaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö on 27.11. avannut valtionavustushaun sairaalaopetuksen järjestämiseen vuosille 2021-2022. Myönnettävä erityisavustus on yhteensä enintään 3,5 miljoonaa euroa.

Valtion erityisavustusta myönnetään sairaalaopetuksen järjestämiseen velvoitetuille sairaaloiden sijaintikunnille. Yksittäisen koulun hakemuksia ei oteta huomioon.

Avustuksen tavoitteena on sairaalaopettajia palkkaamalla lisätä konsultatiivista sairaalaopetusta nykytilanteeseen verrattuna. Palkattavien opettajien työnä on lähikoulujen osaamisen vahvistaminen, ennalta ehkäisevän ja varhaisen tuen juurruttaminen koulujen toimintakulttuuriin, vahvaa tukea tarvitsevien oppilaiden monialaisen työn ja rakenteiden vahvistaminen ja siten inkluusion toteutumisen tukeminen.

- Oppilaiden ongelmiin on tärkeää päästä kiinni mahdollisimman varhain, jotta voidaan välttää jopa erikoissairaanhoidon tasolle meneviä toimenpiteitä. Avustuksella vahvistettavan toiminnan kohteena ovat oppilaat, joiden pulmat kytkeytyvät muun muassa kiusaamiseen, mielenterveyden haasteisiin, itsetuhoisuuteen, masentuneisuuteen ja näistä johtuvaan kouluakäymättömyyteen, opetusministeri Li Andersson toteaa.

Valtion erityisavustusta myönnetään enintään 80 prosenttia kokonaismenoista, joten omarahoitusosuus on vähintään 20 prosenttia. 

Hakuaika päättyy 27.1.2021.Päätökset pyritään tekemään kevään 2021 aikana.

Hakuilmoitus 

Lisätietoja:

  • Opetusneuvos Jussi Pihkala, puh. 02953 30256
  • Projektisihteeri Aili Tervonen,  0295 330216
     
Education General education Li Andersson
 
Back to top