Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Mäki-Lassila, Silvasti ja Ylimaa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon erityisavustajiksi

Ministry of Education and Culture
Julkaisuajankohta 25.6.2019 12.00
Uutinen
Ministeri Saarikon erityisavustajat vasemmalta lukien: Markus Ylimaa, Satu Mäki-Lassila ja Silja Silvasti

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on kutsunut erityisavustajikseen Satu Mäki-Lassilan, Silja Silvastin ja Markus Ylimaan.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Satu Mäki-Lassila (49) siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriöön sosiaali-ja terveysministeriöstä, jossa hän toimi ministeri Saarikon erityisavustajana. Sitä ennen Mäki-Lassila toimi pääministeri Sipilän erityisavustajana. Mäki-Lassila on toiminut myös mm. neuvottelevana virkamiehenä opetus- ja kulttuuriministeriössä 2012-2015. Hänen vastuualueinaan ovat kulttuuri- ja kirkollisasiat. Mäki-Lassilan tehtäviin kuuluu myös  STM:n asioiden seuranta.

Yhteiskuntatieteiden ylioppilas Silja Silvasti (26) siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriöön Nuorisoalan kattojärjestö Allianssista, jossa hän on toiminut vaikuttamisen asiantuntijana. Aiemmin Silvasti on toiminut Suomen ylioppilaskuntien liitossa sosiaalipolitiikan asiantuntijana. Silvasti vastaa nuoriso-, liikunta- ja opintotukiasioista.

Teologian maisteri Markus Ylimaa (30) siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriöön eduskunnasta, jossa hän on toiminut kansanedustajan avustajana ja keskustan eduskuntaryhmän sivistyspoliittisena sihteerinä. Aiemmin Ylimaa on toiminut muun muassa Suomen Keskustanuorten poliittisen ja kansainvälisen toiminnan asiantuntijana ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana. Ylimaan vastuualueina ovat korkeakoulutus- ja tiedeasiat.

Mäki-Lassila ja Ylimaa ovat jo aloittaneet tehtävissään, Silvasti aloittaa 27.6.

Annika Saarikko Copyright Culture Higher education and research Research Sports Student financial aid Youth
 
Back to top