Skip to content
Government and ministries
Media
Menu

Suomen ja Latvian pääministerit kehittivät maidensa yhteistyötä

Valtioneuvoston viestintäosasto 12.2.2020 13.13
Tiedote 64
Pääministeri Marin ja Latvian pääministeri Karinš

Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyön tiivistäminen oli keskeisesti esillä, kun Latvian pääministeri Krišjānis Karinš vieraili pääministeri Sanna Marinin luona pääministerin virka-asunnolla Helsingissä keskiviikkona 12. helmikuuta.

Suomi ja Latvia tekevät tiivistä yhteistyötä Itämeren alueen talouteen, vakauteen ja turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Esimerkiksi vuoden vaihteessa otettiin käyttöön Suomen, Latvian ja Viron yhteinen kaasumarkkina FINESTLAT.

”Itämeren alue on Suomelle tärkeä niin ulko- ja turvallisuuspoliittisesti kuin kaupan, kasvun ja ympäristönsuojelunkin näkökulmasta. Pohjoismaat ja Baltian maat ovat Suomen läheisimpiä naapureita ja keskeisiä kumppaneita. Yhteistyömme on hyvin arvokasta”, pääministeri Sanna Marin totesi. 

Pääministerit keskustelivat myös monista ajankohtaisista EU-asioista kuten rahoituskehysneuvotteluista, Britannian EU-erosta, Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta ja ilmastopolitiikasta.

”Ilmasto on keskeisellä sijalla hallitusohjelmassamme. Odotan myös EU-tason yhteistyöltä paljon. Unionin vihreän kehityksen ohjelma on tärkeä osa oikeudenmukaista siirtymää kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tavoite tulla maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi mantereeksi on EU:lle sekä haaste että mahdollisuus”, pääministeri Marin totesi.

Pääministeri Karinš tapasi vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön. 

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, erityisavustaja (EU-asiat) Matti Niemi p. 045 679 1717, EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Back to top