Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Ministeri Mäntylä tapaa Kiinan varaministerin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.11.2015 9.30
Uutinen 59

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä tapaa Kiinan siviiliasioiden ministeriön varaministerin Zou Mingin torstaina 19. marraskuuta Helsingissä. Tapaamisen aiheena on väestön ikääntyminen molemmissa maissa.

Ministeri Zou vierailee valtuuskuntineen muun muassa Kustaankartanon palvelukeskuksessa Helsingissä, Kauklahden seniorikeskuksessa Espoossa ja Betesda-säätiön ylläpitämässä vanhainkodissa Vantaalla.

Suomella ja Kiinalla on edessään samat pulmat väestön ikääntyessä. Suomi on varautunut väestörakenteen muutokseen muun muassa eläkeuudistuksella, jossa eläkeikää nostetaan työurien pidentämiseksi. Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluu myös kotihoidon uudistaminen niin että iäkkäitä tuetaan kotona asumisessa.

Suomen ja Kiinan diplomaattisuhteiden solmimisesta on tänä vuonna kulunut 65 vuotta. Suomen ja Kiinan sosiaali- ja terveysalan yhteistyö on tiivistynyt viime vuosien aikana ja myös maiden kaupalliset suhteet alaan liittyen tarjoavat suomalaisille yrityksille kasvavasti mahdollisuuksia. Ministeri Zou vierailee Suomessa ministeri Mäntylän kutsusta.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Anni Kaukoranta, p. +358 2951 63558

 
Back to top