Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Internationell utvärdering av Finlands Akademi inleds

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 2.2.2021 11.13
Pressmeddelande

En internationell helhetsutvärdering av verksamheten vid Finlands Akademi inleds. Syftet med utvärderingen är att med hjälp av internationell kompetens skapa en helhetsbild av verksamheten vid Finlands Akademi och lägga fram metoder för att förbättra Finlands Akademis genomslag, funktioner och strukturer.

Utvärderingen granskar verksamheten vid Finlands Akademi i en föränderlig omvärld. Därtill tar den fram utvecklingsförslag för att Finlands Akademi ska kunna optimera kvaliteten på och genomslaget för forskningen i Finland, hur innovationssystemet i sin helhet fungerar samt Akademins egen verksamhet. Dessutom tar utvärderingen fram mer information och utvecklingsförslag för att utveckla styrningen av Finlands Akademi.

På basis av en konkurrensutsättning har ett utvärderingskonsortium under ledning av det internationella företaget Technopolis Group i samarbete med finländska 4Front Oy utsetts till den som ska genomföra helhetsutvärderingen. Utvärderingen ska bli klar och offentliggöras i februari 2022.

Mer information

  • Direktör Erja Heikkinen, tfn 0295 330101
  • Vetenskapsrådet Soili Vasikainen, tfn 0295 330171
  • Undervisningsrådet Paavo-Petri Ahonen, tfn 0295 330247
Forskning Högskoleutbildning och forskning
 
Back to top