Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

Kerro näkemyksesi maahanmuuttopolitiikasta Otakantaa.fi-palvelussa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 5.11.2021 13.33
Uutinen

Sisäministeriö asetti kesäkuussa hankkeen, jonka tehtävänä on määritellä pitkän aikavälin tavoitteet Suomen kokonaisvaltaiselle maahanmuuttopolitiikalle. Työn taustaksi kartoitetaan nyt kansalaisten ja maahanmuuttajien ajatuksia.

Kyselyssä pyydetään näkemyksiä siitä, minkälaista maahanmuuttopolitiikkaa Suomi tarvitsee. Ehdotukset maahanmuuttopolitiikan kehittämiseksi voivat olla strategisia tai konkreettisia. Näkemyksille toivotaan lisäksi tiivistä perustelua. Kyselyyn voi vastata 30.11. saakka.

Maahanmuuttopolitiikka on laaja politiikan ala. Sillä ohjataan muun muassa sitä, miten Suomeen saadaan tarvittavia työntekijöitä ulkomailta, millä perusteilla Suomesta saa turvapaikan tai oleskeluluvan, millaisia viranomaisprosesseja maahanmuuttajat kohtaavat ja millaista kotouttamista heille tarjotaan.

Kokonaisvaltaisella maahanmuuttopolitiikalla sisäministeriö haluaa koota samaan keskusteluun eri toimijoiden tehtäväkentät ja linjata niille yhtenäiset tavoitteet. Kokonaisvaltaisuus tarkoittaa yhteistyötä ja eri toimijoiden osallistamista. Hankkeen aikana on tarkoitus kuulla laajasti yhteiskunnan näkemyksiä.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Harri Sivula, p. 0295 488 623, [email protected]
erityisasiantuntija Anna Rundgren, p. 0295 488 324, [email protected]

 
Back to top