Skip to content
Media
Valtioneuvosto frontpage

The Government’s website is currently being upgraded. There may be temporary disruptions, including broken links and missing content.

Ministeri Lindström keskustelee Hong Kongin rahoituspalveluministerin kanssa fintech-viennistä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 14.4.2016 13.30
Uutinen

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström tapaa Hong Kongin rahoituspalveluministeri KC Chanin 15.4.2016 Helsingissä. Tapaamisen tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Hong Kongin välistä yhteistyötä finanssialalla.

Ministerit keskustelevat suomalaisen finanssiteknologian (fintech) -toimialan mahdollisuuksista Hong Kongissa. Hong Kongista löytyy toimialan palveluille kysyntää ja rahoitusta, ja alue hakee Suomesta uusia innovaatioita, teknologioita ja osaamista. Vierailulla oleva ryhmä on kiinnostunut erityisesti digitaalisista laskutus- ja maksupalveluista, joissa Suomi on edelläkävijä.

– Suomi puolestaan tarvitsee fintech-alan yrityksilleen markkinoita, nopeaa kansainvälistymistä ja kasvua, joten mahdollinen yhteistyö hyödyttäisi molempia osapuolia, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Finpro järjestää ministeri Chanille pyöreänpöydän keskustelun fintech-aiheesta. Chanin ohjelmassa on lisäksi muun muassa vierailut valtiovarainministeriöön ja Suomen Pankkiin.

Hong Kongista tulee delegaatio syksyllä SLUSH-tapahtumaan työstämään fintech-yhteistyötä. Hong Kong on kiinnostunut myös suomalaisesta toimitusketjujen ja logistiikkapalveluiden digitaalisesta osaamisesta.

Lisätiedot:
oikeus- ja työministerin erityisavustaja Sakari Puisto, puh. 046 923 4915
neuvotteleva virkamies Anna Bruun, TEM, puh. 029 504 8254
 

 
Back to top