Government and ministries Media
Menu

Ministeri Lindström keskustelee Hong Kongin rahoituspalveluministerin kanssa fintech-viennistä

Työ- ja elinkeinoministeriö 14.4.2016 13.30
Uutinen

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström tapaa Hong Kongin rahoituspalveluministeri KC Chanin 15.4.2016 Helsingissä. Tapaamisen tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Hong Kongin välistä yhteistyötä finanssialalla.

Ministerit keskustelevat suomalaisen finanssiteknologian (fintech) -toimialan mahdollisuuksista Hong Kongissa. Hong Kongista löytyy toimialan palveluille kysyntää ja rahoitusta, ja alue hakee Suomesta uusia innovaatioita, teknologioita ja osaamista. Vierailulla oleva ryhmä on kiinnostunut erityisesti digitaalisista laskutus- ja maksupalveluista, joissa Suomi on edelläkävijä.

– Suomi puolestaan tarvitsee fintech-alan yrityksilleen markkinoita, nopeaa kansainvälistymistä ja kasvua, joten mahdollinen yhteistyö hyödyttäisi molempia osapuolia, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Finpro järjestää ministeri Chanille pyöreänpöydän keskustelun fintech-aiheesta. Chanin ohjelmassa on lisäksi muun muassa vierailut valtiovarainministeriöön ja Suomen Pankkiin.

Hong Kongista tulee delegaatio syksyllä SLUSH-tapahtumaan työstämään fintech-yhteistyötä. Hong Kong on kiinnostunut myös suomalaisesta toimitusketjujen ja logistiikkapalveluiden digitaalisesta osaamisesta.

Lisätiedot:
oikeus- ja työministerin erityisavustaja Sakari Puisto, puh. 046 923 4915
neuvotteleva virkamies Anna Bruun, TEM, puh. 029 504 8254
 

Back to top