Skip to content
Government and ministries
Media

Minister Skinnari till Qatar

Ministry for Foreign Affairs
4.11.2019 19.00
Nyhet

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Qatar den 5–6 november 2019. Ministern träffar Qatars statsledning och besöker den finsk-internationella skolan i Doha. Resans syfte är att lyfta fram Finlands höga kompetens inom energi-, teknologi- och utbildningssektorerna samt att skapa en grund för ett starkare handelssamarbete.

”Finland har hög kompetens till exempel i klimat- och energifrågor. Vi har sådana innovativa energilösningar och andra tekniska lösningar som det finns efterfrågan på i ett land som Qatar”, säger utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari.

Minister Skinnari träffar Qatars statsledning och besöker Qatar–Finland International School, den finsk-internationella skolan i Doha.

Under besöket träffar minister Skinnari också ambassadörer från EU-länder och representanter för Internationella arbetsorganisationen ILO. ”Qatar har tagits upp i den offentliga debatten på grund av problem som gäller gästarbetare. Jag anser det vara viktigt att frågan diskuteras under mitt besök”, konstaterar minister Skinnari.

Det senaste ministerbesöket i Qatar avlades av statsminister Juha Sipilä i maj 2017.

Back to top