Skip to content
Government and ministries
Media

Ministeri Tiilikainen: ASO-lakia ei uudisteta tällä hallituskaudella

Ministry of the Environment
1.10.2018 10.59
Tiedote

Asumisoikeusasuntoja koskevaa lakia ei uudisteta tällä hallituskaudella. Asumisoikeusjärjestelmän kehittäminen omana itsenäisenä hallintamuotonaan on kirjattu pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmaan. ASO-järjestelmää onkin uudistettu rahoituksen osalta.

”Uudistimme asumisoikeustalojen rahoituksen viime kesänä voimaan tulleilla korkotukilainojen muutoksilla, joilla parannettiin lainaehtoja ja joustavoitettiin lainojen lyhennyksiä. Asumisoikeuslain uudistaminen ei kuitenkaan valitettavasti etene tällä hallituskaudella”, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toteaa.

Ympäristöministeriössä on valmisteltu uutta ASO-lakia, mutta yhteisymmärrystä ei saavutettu siitä, missä tilanteissa asumisoikeustaloja voitaisiin vapauttaa asumisoikeusrajoituksista.

”On ikävää, ettemme päässeet työssä eteenpäin, vaikka tarve uudistaa asumisoikeuslaki on ollut keskusteluissa jo vuosia. ASO-asuminen on kuitenkin vakiinnuttanut asemansa yhtenä kohtuuhintaisen asumisen vaihtoehtona Suomessa”, ministeri Tiilikainen sanoo.

Suomessa on noin 45 000 asumisoikeusasuntoa. Nyt 25 vuotta voimassa ollut ASO-järjestelmä on vakiintunut etenkin kaupunkikeskuksissa, joissa se myös tasapainottaa asuinalueiden asukasrakennetta. Nykyinen asumisoikeusasunnoista annettu laki on vuodelta 1990.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Tea Usvasuo, p. 046 922 8946, [email protected]ym.fi

Lainsäädäntöneuvos Anu Karjalainen, p. 040 590 8089, [email protected]

Back to top