FI SV EN

Hallitusneuvottelut 2015

Hallitusneuvotteluinfo Valtioneuvoston juhlahuoneistossa 25.5.2015.Kevään 2015 hallitusneuvottelut käytiin uudella tavalla. Tavoitteena oli strateginen hallitusohjelma, ja neuvotteluille oli laadittu hallitusneuvottelujen vetäjä Juha Sipilän johdolla etenemiskaavio, jonka mukaan edettiin. Neuvottelujen etenemisestä viestittiin aiempaa avoimemmin: neuvotteluista pidettiinkin yhteensä yli 50 ovensuuinfoa tai tiedotustilaisuutta sekä julkistettiin keskeisiä osia hallitusohjelmasta heti niiden valmistuttua.

Hallitusneuvottelujen ensimmäisenä päivänä perjantaina 8. toukokuuta keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus sopivat yhteisestä talouden tilannekuvasta ja etenemisprosessista. Hallitusohjelman pohjaksi hyväksyttiin valtiovarainministeriön maaliskuussa esittämä arvio.
VM:n virkamiesraportti talouspolitiikan lähtökohdista 19.3.2015 

Hallitusneuvotteluiden EU-, maahanmuutto- sekä ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä saivat työnsä valmiiksi keskiviikkona 13. toukokuuta. Hallitusneuvotteluiden vetäjä Juha Sipilä esitteli päivän tiedotustilaisuudessa myös strategiatyön välituloksena ensimmäisen luonnoksen visiosta sekä strategisista tavoitteista kymmenelle vuodelle. Työ jatkui hallituskauden prioriteettien ja kärkihankkeiden määrittelyllä työryhmissä.

Hallitusneuvotteluissa saavutettiin keskiviikkona 27. toukokuuta neuvottelutulos uuden hallituksen ohjelmasta ja ministerien paikkajaosta. Hallitusneuvotteluista julkistetut materiaalit, uutiset ja kuvat löytyvät kootusti Hallitusneuvottelut 2015 -sivuilta.
Hallitusneuvottelut 2015 

Hallituksen uutta strategiamallia pohjustettiin ns. OHRA-hankkeessa.
OHRA-hankkeen sivut