Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon

15.5.2022 17.15

Valtioneuvosto on sunnuntaina 15. toukokuuta hyväksynyt selonteon Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon (Nato). Liittymällä puolustusliitto Natoon Suomi vahvistaisi omaa turvallisuuttaan muuttuneessa toimintaympäristössä.

Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti päättää perustuslain 93. pykälän 1 momentin nojalla, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä, kun eduskuntaa on kuultu.

Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon 
Tasavallan presidentin ja pääministerin tiedotustilaisuus 15.5.

Ajankohtaista

Ministerityöryhmät
Varautumisen ministerityöryhmä käsitteli Venäjään liittyvän lähialueyhteistyön rahoitusta ja maakaasun saatavuutta

13.5.2022 10.33
TEM VM
Varautuminen, ministerityöryhmä.
Varautumisen ministerityöryhmä linjasi perjantaina 13. toukokuuta, että Venäjään liittyviä lähialueyhteistyön hankkeita ei toistaiseksi edistetä. Lisäksi työryhmä käsitteli maakaasun saatavuutta.

Pääministeri Marinin selonteon esittelypuheenvuoro eduskunnan täysistunnossa 16.5.2022

16.5.2022 10.06
VNK
Pääministeri Sanna Marin puhumassa eduskunnan puhujanaitiossa.
Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta
Pääministeri Sanna Marin piti selonteon esittelypuheenvuoron eduskunnan täysistunnossa maanantaina 16.5.2022. Puhe muutosvarauksin.

Huumausainelakiin useita muutoksia – Kipulääkkeiden lupasääntelyä kevennettiin humanitaarisissa kriisitilanteissa

13.5.2022 11.53
STM
Kuva: Tuulikki Holopainen
Tasavallan presidentti on vahvistanut muutoksia huumausainelakiin ja sähköisestä lääkemääräyksestä annettuun lakiin. Muutoksilla kevennetään ja selkiytetään humanitaarisissa kriisitilanteissa käytettävien kipulääkkeiden lupamenettelyjä. Lisäksi kielletään huumaantumistarkoituksessa käytettävät DMT:tä sisältävät kasvijauheet, -rouheet ja -valmisteet.

Hallitus esittää seitsemän päivän hoitotakuuta perusterveydenhuoltoon

12.5.2022 14.46
STM
Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen hoitotakuun muuttamisesta. Esityksellä tiukennetaan terveydenhuoltolain mukaista perusterveydenhuollon hoitotakuuta. Hoitotakuu koskisi sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysongelmia.

Portugalin ulkoministeri vierailulle Suomeen

13.5.2022 9.03
UM
Portugalin ulkoministeri João Gomes Cravinho vierailee Suomessa 13. toukokuuta ja tapaa ulkoministeri Pekka Haaviston.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on sopinut vuosien 2023–2026 julkisen talouden suunnitelmasta. Hallitus on kehysriihessään linjannut mittavista toimista, jotka vahvistavat turvallisuutta, luovat näkymää tulevaisuuteen ja rakentavat kestävää kasvua.

Hallituksen kehysriihi pidettiin 5. huhtikuuta Säätytalolla.

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Valtioneuvosto antoi 27. syyskuuta 2021 eduskunnalle hallituksen esityksen valtion talousarvioksi vuodelle 2022.

Talousarvioesityksessä määrärahoiksi ehdotettiin 64,8 miljardia euroa. Tuloiksi arvioitiin 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys oli 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Eduskunta hyväksyi vuoden 2022 valtion talousarvion 20.12.2021.

Hallitusohjelma

Hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun