Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu
Kuva: Nato

Suomesta Naton tarkkailijajäsen

5.7.2022 12.29

Naton jäsenvaltiot ovat allekirjoittaneet Suomen liittymispöytäkirjan ja Suomi on nyt Naton tarkkailijajäsen. Suomi voi osallistua Naton kokouksiin. Äänestysvaltaa Suomella ei vielä tarkkailijajäsenenä ole. 

Seuraavaksi jäsenvaltiot ratifioivat eli saattavat voimaan Suomen liittymispöytäkirjan omien kansallisten menettelyidensä mukaisesti. Suomesta voi tulla jäsen, kun kaikki jäsenvaltiot ovat ratifioineet pöytäkirjan. 

Pekka Haaviston, Ann Linden ja Jens Stoltenbergin tiedotustilaisuus

Liittymispöytäkirjan allekirjoitustilaisuus

Ajankohtaista

Suomi lähettää jälleen lisää puolustustarvikeapua Ukrainaan

4.7.2022 18.15
PLM
Tasavallan presidentti on tänään 4.7.2022 valtioneuvoston esityksestä päättänyt, että Suomi lähettää Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua. Kyseessä on jo seitsemäs puolustustarvikeavun lähetys Suomelta Ukrainalle.

Ministereiden lomat vahvistettiin

30.6.2022 14.05
VNK
Valtioneuvosto vahvisti 30. kesäkuuta valtioneuvoston jäsenten vuosilomaan rinnastettavat vapaat kesällä 2022.

Ministeri Tuppuraisen Länsi-Balkanin matkalla esillä EU-integraatio ja Euroopan turvallisuustilanne

5.7.2022 15.18
VNK
Ministeri Tuppurainen kokouspöydän ääressä
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen vieraili Kosovossa, Pohjois-Makedoniassa ja Albaniassa 3.–5. heinäkuuta. Matka tehtiin yhdessä Irlannin eurooppaministeri Thomas Byrnen kanssa. Vierailun aiheina olivat Länsi-Balkanin maiden EU-integraation edistäminen ja Euroopan turvallisuustilanne.

Kotoutumislakiin esitetään muutoksia, jotta Ukrainasta sotaa paenneiden palvelut voidaan turvata

1.7.2022 11.50
TEM
Hallitus valmistelee kotoutumisen edistämisestä annettuun lakiin muutoksia, jotta kunnille ja hyvinvointialueille voitaisiin korvata kotoutumislain mukaisia kustannuksia palveluiden järjestämisestä niille tilapäistä suojelua saaville, joille on myönnetty kotikunta.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on sopinut vuosien 2023–2026 julkisen talouden suunnitelmasta. Hallitus on kehysriihessään linjannut mittavista toimista, jotka vahvistavat turvallisuutta, luovat näkymää tulevaisuuteen ja rakentavat kestävää kasvua.

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Valtioneuvosto antoi 27. syyskuuta 2021 eduskunnalle hallituksen esityksen valtion talousarvioksi vuodelle 2022. Talousarvioesityksessä määrärahoiksi ehdotettiin 64,8 miljardia euroa. Tuloiksi arvioitiin 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys oli 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Eduskunta hyväksyi vuoden 2022 valtion talousarvion 20.12.2021.

Hallitusohjelma

Hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun