Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronavirus

Hallitus käsitteli koronatilannetta ja linjasi uusista toimista

30.11.2021 21.25

Hallitus käsitteli tiistaina 30. marraskuuta neuvottelussaan koronatilannetta. Esillä olivat omikron-virusmuunnos sekä Suomen tauti- ja rokotustilanne. Hallitus totesi, että useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia. Lisäksi hallitus linjasi, että valtakunnallinen etätyösuositus otetaan käyttöön. 

Valtion velanoton tarve vuonna 2021 ennakoitua pienempi

1.12.2021 14.03
VM
Pienentynyt velanoton tarve ei muuta talouden isoa kuvaa tai julkisen talouden pidemmän aikavälin haasteita.

YTHS saa valtionavustusta korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden tukemiseen koronaepidemian aikana

1.12.2021 15.56
STM
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle (YTHS) valtionavustusta muun muassa korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja mielenterveyttä edistäviin ja vahvistaviin sekä mielenterveyden häiriöitä ehkäiseviin toimenpiteisiin. Tarkoituksena on tukea korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja vastata paremmin heidän avun ja tuen tarpeisiinsa koronavirusepidemian aikana.

Tukea kansainvälisille kansalaisjärjestöille ihmisoikeuksien edistämiseen kehittyvissä maissa

1.12.2021 12.03
UM
Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 17,82 miljoonaa euroa kansainvälisille kansalaisjärjestöille (INGO) vuosille 2022–2024. Tukea saa 11 kehittyvissä maissa toimivaa kansainvälistä ihmisoikeusjärjestöä, joiden työ keskittyy neljään eri teemaan: rankaisemattomuuden torjuminen; ihmisoikeuspuolustajien tukeminen; syrjinnän vastainen työ sekä taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten oikeuksien edistäminen; sekä liiketoiminta ja ihmisoikeudet.

Hallituksen esitys sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen lakien täydentämiseksi

1.12.2021 13.07
STM
Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnolle luonnoksen hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea uudistusta koskevan lainsäädännön täydentämiseksi 1.12.2021. Esityksen lausuntoaika päättyy 20.1.2022.

Suomi on valittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2025

30.11.2021 19.30
UM
Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj) on tänään valinnut Suomen järjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2025. Vuonna 2025 tulee kuluneeksi 50 vuotta Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin huippukokouksesta ja Helsingin päätösasiakirjan hyväksymisestä.

Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Vuoden 2022 talousarvioesitys annettiin eduskunnalle 27.9.2021. 

Määrärahoiksi ehdotetaan 64,8 miljardia euroa, ja tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Budjetti 2022

Lainsäädäntösuunnitelma

Lainsäädäntösuunnitelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun