Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronavirus

Hallitus hyväksyi koronarajoitusten purkamissuunnitelman

21.4.2021 9.40
VNK

Hallitus hyväksyi neuvottelussaan 20. huhtikuuta suunnitelman koronarajoitusten purkamisesta. Lisäksi hallitus käsitteli suunnitelmasta saatua palautetta, ja teki palautteen perusteella suunnitelmaan täsmennyksiä

Tilaisuuteen osallistuivat pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo sekä opetusministeri Jussi Saramo.

Tiedotustilaisuuden tallenne 21.4. | Youtube
Hallituksen suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta | Julkaisuarkisto Valto
Organisaatioiden lausunnot |Valtioneuvoston hankeikkuna

Hallituksen puoliväliriihi alkoi keskiviikkona

21.4.2021 12.15

Pääministeri Marinin hallituksen puolivälitarkastelu ja neuvottelu vuosien 2022–2025 julkisen talouden suunnitelmasta käydään 21. ja 22. huhtikuuta. Puoliväliriihessä päätetään linjauksista hallituksen loppukaudelle, linjataan julkisen talouden suunnitelmaa sekä tarkastellaan hallitusohjelman toteutumista.

Neuvottelussa käsitellään myös kestävyystiekarttaa. Se kuvaa sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden nykytilaa ja hallituksen tavoitteita 2030-luvulle mentäessä.

Kuvia neuvotteluista
Hallitusohjelman seuranta: toteutussuunnitelma ja tilannekatsaus
Twitter-livelähetys aamulta: Hallitus saapuu neuvotteluun
Asiantuntijoiden esitykset puoliväliriihessä


Suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta ja tavoiteaikataulusta

9.4.2021 9.45

Hallitus on julkaissut suunnitelman koronarajoitusten hallitusta purkamisesta ja purkamisen tavoiteaikataulun. Suunnitelman tarkoituksena on luoda kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille selkeä näkymä yhteiskunnan asteittaiseen avautumiseen. 

Suunnitelma on luettavissa valtioneuvoston julkaisupalvelussa

Suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta
Tiedotustilaisuuden esitys 9.4.
Tiedotustilaisuuden tallenne 9.4. | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta 9.4. | Flickr


Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Etsitkö tietoa koronasta muilla kielillä?

Hallituksen tiedotteita koronaepidemiasta pohjoissaameksi, inarinsaameksi, koltansaameksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi sekä tiedotustilaisuudet viittomakielellä

Monikieliset aineistot

Tutustu myös 

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma
Hallitusohjelman seuranta

Tietoa brexitistä

Tietoa brexitistä

Britannian EU-ero tuli täysimääräisesti voimaan 1.1.2021. Sivulla on tietoa muun muassa EU:n ja Britannian uudesta kauppa-ja yhteistyösopimuksesta, erosopimuksesta ja niistä muutoksista, joita Britannian ero EU:sta aiheuttaa kansalaisille ja yrityksille.

Tietoa brexitistä

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun