Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Koronavirus

Koronaministerityöryhmä esittää lievennyksiä rajoituksiin

27.1.2022 22.14

Hallituksen koronaministerityöryhmä sai 27. tammikuuta katsauksen tautitilanteesta ja viranomaisten arvioita tilanteen kehittymisestä. Ministerityöryhmä esittää muutoksia ravintolarajoituksiin sekä matalan riskin tilojen ja tilaisuuksien rajoituksiin.

Tiedotustilaisuuden tallenne 27.1.2022 | YouTube

Koronapassin käytön rajoituksia jatketaan – ravintolarajoituksiin kevennyksiä

28.1.2022 15.20
STM
Valtioneuvosto on jatkanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Koronapassin käytön rajoituksia jatketaan helmikuun puoleen väliin ja ravintoloiden anniskelua ja aukioloa koskevia rajoituksia maaliskuun loppuun asti. Lisäksi ravintolarajoituksia kevennetään ruokaravintoloiden osalta.

Sisärajavalvonta päättyy, ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 14.2. asti

27.1.2022 13.58
SM
Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen joulukuun lopulla palautettu sisärajavalvonta päättyy 31.1. Ulkorajaliikenteen rajoituksia sen sijaan jatketaan 14.2. asti. Valtioneuvosto päätti ulkorajaliikenteen rajoituksista istunnossaan 27.1. ja päätös tulee voimaan 1.2.

Hallitus esittää oikeutta tartuntatautipäivärahaan ilman virallista eristämismääräystä

27.1.2022 13.56
STM
Esityksessä ehdotetaan, että sairasvakuutetulla olisi oikeus tartuntatautipäivärahaan ilman eristämismääräystä silloin, kun henkilöllä on luotettavasti todettu koronatartunta ja työhön osallistuminen ei ole suositeltavaa leviämisriskin vuoksi. Sama oikeus olisi alle 16-vuotiaan lapsen huoltajalla, jos lapsen varhaiskasvatukseen tai oppilaitokseen meneminen ei ole suositeltavaa tartunnan leviämisen takia ja huoltaja on sen vuoksi estynyt tekemästä työtään.

Puolueavustukset myönnetty vuodelle 2022

27.1.2022 14.39
VNK
Kansanedustajia eduskunnassa.
Valtioneuvosto myönsi torstaina 27. tammikuuta avustukset puolueille ajalle 1.1.-31.12.2022. Avustukset ovat Ahvenanmaa mukaan luettuna 35 635 000 euroa.

Suomen ja Espanjan pääministerit tiivistivät yhteistyötä

26.1.2022 17.16
VNK
Pääministeri Sanna Marin ja Espanjan pääministeri Pedro Sánchez ovat tavanneet Madridissa keskiviikkona 26. tammikuuta. Pääministerit keskustelivat yhteistyön tiivistämisestä maiden välisissä taloussuhteissa sekä useissa EU-asioissa. Keskusteluissa nousi keskeisesti esiin myös Euroopan turvallisuustilanne.

Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Vuoden 2022 talousarvioesitys annettiin eduskunnalle 27.9.2021. 

Määrärahoiksi ehdotetaan 64,8 miljardia euroa, ja tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Hallitusohjelma

Hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikan peruslinjana on kehittää Euroopan unionia ja lisätä kasvua, vakautta ja turvallisuutta Euroopassa. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio.

 

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun