Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hyvää Pride-viikkoa!

27.6.2022 12.26

Pride-viikko järjestetään 27.6.–3.7. Vuoden 2022 teema on Kohtaamisia. Pride-viikko huipentuu kulkueeseen ja puistopiknikiin. 

Valtioneuvosto kunnioittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia liputtamalla progressiivisella Pride-lipulla Senaatintorilla lauantaina 2. heinäkuuta.

Helsinki Pride

Ajankohtaista

Suomi painottaa globaalin koulutuskriisin ratkaisemista YK:n kestävän kehityksen seurantakokouksessa

28.6.2022 9.37
OKM UM VNK YM
YK:n korkean tason kestävän kehityksen poliittinen foorumi (High Level Political Forum on Sustainable Development) kokoontuu New Yorkissa 5.–15. heinäkuuta.

Suomalaisten huoli luonnon tilasta kasvanut – luontokato tunnistetaan nyt merkittäväksi uhaksi

28.6.2022 9.00
YM
Suomen luonnon tilasta huolestuneita tai erittäin huolestuneita on 56 % ja maailman luonnon tilasta huolestuneita tai erittäin huolestuneita on 80 %.
Suomalaiset ovat selvästi huolestuneempia globaalista luonnon tilasta kuin Suomen luonnon tilasta, selviää Luontosuhdebarometrista. Luontosuhdebarometrilla selvitettiin kolmatta kertaa suomalaisten suhdetta luontoon, sen monimuotoisuuden turvaamiseen ja siihen, miten vastuut tulisi jakaa eri tahojen välillä.

Eurooppa-neuvosto päätti EU-ehdokasmaan aseman antamisesta Ukrainalle ja Moldovalle

24.6.2022 2.07
VNK
Pääministeri Marin median haastateltavana Eurooppa-neuvostossa
Eurooppa-neuvoston kokouksen aiheina 23. kesäkuuta olivat Ukrainan, Moldovan ja Georgian EU-jäsenyyshakemukset, Ukrainan tukeminen, strateginen keskustelu Euroopan unionin suhteista sen eurooppalaisiin kumppaneihin ja Länsi-Balkan.

Koronaministerityöryhmä: Päivitetty rokotusstrategia sekä testaus- ja jäljitysstrategia otetaan käyttöön

22.6.2022 17.21
STM VNK
Hallituksen koronaministerityöryhmä sai 22. kesäkuuta katsauksen tautitilanteesta sekä päivitetystä rokotusstrategiasta ja testaus- ja jäljitysstrategiasta.

Suomi osallistuu Pohjoismaiden ulkoministerien N5-kokoukseen

27.6.2022 10.01
UM
Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Norjassa järjestettävään N5-ulkoministerikokoukseen 27. kesäkuuta.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on sopinut vuosien 2023–2026 julkisen talouden suunnitelmasta. Hallitus on kehysriihessään linjannut mittavista toimista, jotka vahvistavat turvallisuutta, luovat näkymää tulevaisuuteen ja rakentavat kestävää kasvua.

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Valtioneuvosto antoi 27. syyskuuta 2021 eduskunnalle hallituksen esityksen valtion talousarvioksi vuodelle 2022. Talousarvioesityksessä määrärahoiksi ehdotettiin 64,8 miljardia euroa. Tuloiksi arvioitiin 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys oli 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Eduskunta hyväksyi vuoden 2022 valtion talousarvion 20.12.2021.

Hallitusohjelma

Hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun