Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Marin tapasi Australian pääministerin Albanesen

2.12.2022 8.42

Pääministeri Sanna Marin tapasi Australian pääministerin Anthony Albanesen Sydneyssä perjantaina 2. joulukuuta. Kyseessä on ensimmäinen Suomen pääministerin vierailu Australiaan.

Pääministerit keskustelivat tapaamisessaan Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan, Ukrainan tukemisesta, Suomen tulevasta Nato-jäsenyydestä sekä indopasifisen alueen turvallisuustilanteesta ja suurvaltasuhteista. 

Ajankohtaista

Pohjoismainen yhteistyö siviilivalmiudessa ja varautumisessa on nyt tärkeämpää kuin koskaan

2.12.2022 13.57
SM
Yhteiskunnan siviilivalmius- ja varautumisasioista vastaavat ministerit tai heidän sijaisensa Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Suomesta tapasivat 2.12. Reykjavikissa niin kutsutun Haga-yhteistyön merkeissä. Suomea kokouksessa edusti sisäministeriön valtiosihteeri Akseli Koskela.

Valtioneuvosto vahvisti pelastustoimen valtakunnalliset strategiset tavoitteet 2023-2026

1.12.2022 14.30
SM
Tavoitteissa huomioidaan kansalliset, alueelliset ja paikalliset tarpeet pelastustoimelle sekä onnettomuusuhat. Tavoitteiden tarkoituksena on varmistaa pelastustoimen palvelujen järjestäminen laadukkaasti, yhdenmukaisesti ja kustannusvaikuttavasti. Tavoitteet tulevat voimaan 1.1.2023.

Pääministeri Marin osallistuu EU:n ja Länsi-Balkanin huippukokoukseen Tiranassa

1.12.2022 15.20
VNK
Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin osallistuu EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokoukseen Albanian pääkaupungissa Tiranassa tiistaina 6. joulukuuta. Kokouksessa keskustellaan EU:n ja Länsi-Balkanin maiden yhteistyön vahvistamisesta ottaen huomioon myös Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset Länsi-Balkanille.

Sisäministeri Krista Mikkonen ja järjestöt keskustelivat nuorisorikollisuudesta ja jengiytymisestä

1.12.2022 8.58
SM
Pyöreän pöydän osallistujat.
Sisäministeri Krista Mikkosen pyöreän pöydän tapaamisessa oli mukana nuorten kanssa ennalta estävää työtä tekeviä tahoja ja viranomaisia.
Sisäministeri Krista Mikkonen keskusteli 30.11. eri alan asiantuntijoiden kanssa nuorisorikollisuudesta, jengiytymisestä ja jengirikollisuudesta ilmiöinä. Pyöreän pöydän tapaamiseen oli kutsuttu kokemusasiantuntijoita, nuorten kanssa ennalta estävää työtä tekeviä tahoja sekä viranomaisia.

Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnalliset tavoitteet on vahvistettu

1.12.2022 14.36
STM
Mies astuu sisään terveyskeskukseen
Valtioneuvosto vahvisti 1.12.2022 yleisistunnossaan valtakunnalliset tavoitteet sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiselle vuosille 2023-2026. Tavoitteet ovat strategisia ja koskevat koko Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa. Tavoitteet ovat keskeinen osa sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista ohjausta. Tavoitteet tukevat palvelujen ajankohtaisia uudistus- ja kehittämistarpeita.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti 2023

Valtioneuvosto antoi eduskunnalle hallituksen esityksen valtion talousarvioksi vuodelle 2023. Talousarvioesityksessä määrärahoiksi ehdotetaan 80,5 miljardia euroa. Tuloiksi arvioidaan 72,5 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 8,0 miljardia euroa alijäämäinen.

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on sopinut vuosien 2023–2026 julkisen talouden suunnitelmasta. Hallitus on kehysriihessään linjannut mittavista toimista, jotka vahvistavat turvallisuutta, luovat näkymää tulevaisuuteen ja rakentavat kestävää kasvua.

Hallitusohjelma

Hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun