Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronavirus

Koronavirustapausten määrä edelleen kasvussa, tehohoito kuormittunut

2.12.2021 11.34

Uusien koronavirustapausten määrä Suomessa nousee edelleen. Viikolla 47 todettiin yli 8 000 uutta koronatapausta. Määrä on yli 500 enemmän kuin edeltävällä viikolla 46. Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana (15.–28.11.) uusia koronatartuntoja oli Suomessa 279 sataatuhatta asukasta kohden. 

Tiedotustilaisuuden tallenne 2.12. | YouTube

Tasavallan presidentin esittely 3.12.2021
Tasavallan presidentti myönsi 62 arvonimeä

3.12.2021 11.52
VNK

Tasavallan presidentti myönsi perjantaina 3. joulukuuta 62 arvonimeä. Presidentti myönsi vuorineuvoksen arvonimen toimitusjohtaja Lasse Aholle. Kulttuurineuvoksen arvonimen sai viihdetaiteilija Eino Grön. 
Tasavallan presidentin myöntämät arvonimet 3.12.2021
Esittelyn päätösaineisto


Merikasarmi valaistaan sinivalkoisin sävyin Suomen itsenäisyyspäivänä

3.12.2021 13.14
UM
Kuva: Kimmo Räisänen
Valtioneuvosto järjestää Merikasarmilla juhlavalaistuksen Suomen 104:ntena itsenäisyyspäivänä. Merikasarmin uudistuneet, modernit toimitilat otettiin käyttöön syyskuussa.

Ruotsin pääministeri saapuu Helsinkiin

3.12.2021 15.44
VNK
Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson vierailee Suomessa keskiviikkona 8. joulukuuta pääministeri Sanna Marinin kutsusta. Pääministeri Andersson tapaa vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Valtio korvaa kunnille jatkossakin täysimääräisesti koronaan liittyvät kustannukset

2.12.2021 15.57
STM
Hallitus on sitoutunut korvaamaan koronaan liittyvät välittömät kustannukset, kuten testaukseen liittyvät kustannukset, täysimääräisesti niin kauan kuin tautitilanne ja koronastrategian toimeenpano sitä edellyttävät.

Kaikilta Suomeen saapuvilta matkustajilta edellytetään jatkossa koronatodistus tai testi

3.12.2021 11.26
STM
Kaikilta Suomeen saapuvilta vuonna 2005 tai sitä aiemmin syntyneiltä matkustajilta voidaan jatkossa edellyttää koronatodistus tai sen puuttuessa ohjata matkustajat koronavirustestaukseen. Valtioneuvosto on antanut asetuksen, jolla kumotaan poikkeuksista velvollisuudesta esittää covid-19-todistus tai osallistua covid-19-testiin annettu valtioneuvoston asetus.

Hallitus suosittelee etätyötä leviämisalueille toistaiseksi

2.12.2021 13.50
STM VM
Valtioneuvosto suosittelee, että leviämisalueen työpaikoilla siirrytään etätyöhön työtehtävien sen salliessa. Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi. Valtioneuvosto antoi periaatepäätöksen asiasta 2. joulukuuta.

Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön uusilla alueilla

2.12.2021 13.56
STM
Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Leviämisalueen rajoitukset ravintoloille otetaan käyttöön Keski-Suomen maakunnassa ja Rovaniemen kaupungissa.

Uusi kansalliskielistrategia turvaa kielten elinvoimaa konkreettisin toimenpitein

2.12.2021 13.56
OM
Kansalliskielistrategia hyväksyttiin tänään valtioneuvoston periaatepäätöksenä. Uusitulla strategialla halutaan turvata kaikkien oikeus palveluun kansalliskielillä; suomeksi ja ruotsiksi, sekä parantaa kieli-ilmapiiriä.

Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Vuoden 2022 talousarvioesitys annettiin eduskunnalle 27.9.2021. 

Määrärahoiksi ehdotetaan 64,8 miljardia euroa, ja tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Budjetti 2022

Lainsäädäntösuunnitelma

Lainsäädäntösuunnitelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun