Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronavirus

76 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi koronarokoteannosta – erikoissairaanhoidon kuormitus jatkuu huomattavan suurena

20.10.2021 17.29

Suomessa rokotusten kohdeväestöstä, eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista, 85 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen koronarokoteannoksen, ja 76 prosenttia kaksi rokoteannosta 20.10. mennessä.

Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollista saavuttaa marraskuun ensimmäisellä viikolla, mikäli rokotuskattavuuden nousu ei hidastu.

Tiedotustilaisuuden tallenne 21.10. | Youtube

Opintotuen tulorajoja nostetaan neljänneksellä

26.10.2021 15.05
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriössä on valmisteltu luonnos hallituksen esitykseksi opintotuen tulorajojen nostosta. Esityksen mukaan opintotukeen vaikuttavia opiskelijan tulorajoja korotetaan 25 prosentilla vuodeksi 2022. Tulorajojen määräaikainen korottaminen tulee edistämään opiskelijoiden mahdollisuutta työskennellä opintojen ohessa nykyistä enemmän.

EU-maiden digiryhmittymän ministerit keskustelevat Luxemburgissa digitaalisesta ja vihreästä siirtymästä

26.10.2021 10.32
TEM
EU-lippu
Digitaalisesti edistyneiden EU-maiden ministerit keskustelevat Luxemburgissa siitä, kuinka digitaalisten teknologioiden avulla voidaan edesauttaa vihreää siirtymää ja Pariisin ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Kaksi kolmesta suomalaisesta pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä

26.10.2021 9.50
UM
Suomalaisista 68 prosenttia pitää kehitysyhteistyötä erittäin tai melko tärkeänä. Noin neljännes sanoo suhtautumisensa kuitenkin muuttuneen kielteisemmäksi viime aikoina. Valtaosa vastaajista uskoo Suomen kehitysyhteistyön parantaneen naisten ja tyttöjen asemaa Afganistanissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tiedot käyvät ilmi ulkoministeriön Taloustutkimuksella teettämästä mielipidekyselystä.

Pääministeri Marin ja muita ministereitä pohjoismaisiin kokouksiin

27.10.2021 7.57
OKM STM UM VNK YM
Kuva: Pohjoismaiden neuvosto ja Pohjoismaiden ministerineuvosto
Pääministeri Sanna Marin osallistuu keskiviikkona 3. marraskuuta Kööpenhaminassa Pohjoismaiden neuvoston 73. istuntoon sekä Pohjoismaiden pääministerien kokoukseen. Suomi toimii kuluvana vuonna hallitusten välisen pohjoismaisen yhteistyön puheenjohtajana.

Opetusministeri Andersson: selvitys ja pyöreä pöytä löytämään ratkaisuja varhaiskasvatusalan ongelmiin

26.10.2021 8.13
OKM
Opetusministeri Li Andersson käynnistää selvityksen, jolla kartoitetaan tarvittavia lainsäädäntötoimenpiteitä erityisesti henkilöstömitoituksen osalta varhaiskasvatusalan työolosuhteiden parantamiseksi. Tuoreen selvityksen mukaan alanvaihtoaikeet ovat varhaiskasvatuksen opettajien keskuudessa yleisiä. Tämän lisäksi monilla paikkakunnilla on merkittäviä vaikeuksia rekrytoida riittävästi varhaiskasvatusalan ammattilaisia.

Ilmastonmuutos huomioidaan entistä vahvemmin Saimaan ja Vuoksen juoksutuksissa

25.10.2021 14.57
MMM
Saimaalla esiintyy entistä useammin tulva- ja kuivuustilanteita ilmastonmuutoksen myötä. Poikkeuksellisten vesitilanteiden lisääntymisen vuoksi suomalais-venäläinen rajavesistökomissio on sopinut yhteistoimintakäytännöstä, joka lisää ennakointia ja tiedonvaihtoa Saimaan ja Vuoksen juoksutusten hoitamisessa.

Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Vuoden 2022 talousarvioesitys annettiin eduskunnalle 27.9.2021. 

Määrärahoiksi ehdotetaan 64,8 miljardia euroa, ja tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Budjetti 2022

Lainsäädäntösuunnitelma

Lainsäädäntösuunnitelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun