Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Hyppää sisältöön
Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

Koronavirus

THL:n ohjeistus ikäihmisille päivitetty

20.5.2020 13.00

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeistustaan siitä, miten ikääntyneet voivat suojautua koronavirustartunnalta. Hallitus piti koronatilannekatsauksen ikääntyneiden, erityisesti yli 70-vuotiaiden, hyvinvoinnista ja uusista ohjeistuksista.

Aiheesta olivat puhumassa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, johtaja Päivi Topo Ikäinstituutista, toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Mieli ry:stä ja viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen Suomen Ladusta.

Mukana oli myös tutkimuspäällikkö Minna-Liisa Luoma Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Tilaisuuden juonsi entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio.

Ikääntyneen on syytä välttää koronavirustartuntaa – hyvinvointiin ja toimintakykyyn kannattaa kiinnittää huomiota | STM
Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr

Tiedotustilaisuus 19.5.
Ravintolat avattaisiin 1.6. ja niiden toimintaa koskevista rajoituksista säädettäisiin tartuntatautilain määräaikaisella muutoksella

19.5.2020 14.00

Hallitus on antanut 19. toukokuuta esityksen eduskunnalle laiksi tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Laki olisi voimassa 1.6.2020–31.10.2020. Lailla säädettäisiin poikkeusolojen jatkuessa ravitsemisliiketoimintaan sellaisia välttämättömiä rajoituksia, joilla elinkeinotoimintaa voidaan avata asiakkaille ja samanaikaisesti estää koronavirustaudin leviämistä. 

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Hallituksen hybridistrategia ja koronaviruksen mallinnukset ja mittarit esillä tilannekatsauksessa

15.5.2020 9.55

Pääministeri Sanna Marin piti perjantaina 15. toukokuuta tilannekatsauksen, jossa avattiin hallituksen hybridistrategiaa ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota.

Tilannekatsauksessa olivat mukana STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen, jotka kertoivat mittareista ja ennusteista, joilla koronavirustilannetta arvioidaan. 

Tilaisuuden esittelymateriaali
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuden tallenne | YouTube

Koronavirusepidemian tilannearvio | STM:n tiedote 15.5. Hallitus linjasi: Yrityksille uusi kustannustuki koronaviruksen vuoksi

14.5.2020 10.00

Hallitus linjasi neuvottelussaan 13.5.2020, että yrityksille tulee toimialasta riippumaton kustannustuki. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Se kohdentuu kaikkein eniten koronasta kärsiviin yrityksiin ja toimialoihin.

Tiedotustilaisuudessa oli paikalla elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Tilaisuuden esitysmateriaali
Kuvia tiedotustilaisuudesta | Flickr
Tiedotustilaisuuksien tallenteet | YouTube


Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Valtioneuvosto tänään

Päätökset

Valtioneuvoston yleisistunto 20.5.2020
Päätösluettelo 20.5.2020 14.12
Raha-asiainvaliokunta 20.5.2020
Päätösluettelo 20.5.2020 13.37
Valtioneuvoston yleisistunto 19.5.2020
Päätösluettelo 19.5.2020 12.43

Tutustu myös

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Tietoa brexitistä

Tietoa brexitistä

Britannian EU-eroon ja tulevaan EU-suhteeseen liittyvää tietoa on koottu yhteen. Sivuilta on tietoa muun muassa neuvotteluprosessista, erosopimuksesta ja siitä, kuinka Britannian ja Suomen kansalaisten ja yritysten on varauduttava mahdolliseen sopimuksettomaan eroon.

Tietoa brexitistä

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun