Matkustaminen Suomeen ja Suomesta

Suomi rajoittaa maahantuloa lähes kaikista maista. Maahantulon rajoitukset ovat tällä hetkellä välttämättömiä pandemian leviämisen hidastamiseksi. Maahantulon rajoitukset ovat voimassa 27.6.2021 asti. Maahantuloa Suomeen helpotetaan EU- ja Schengen-maista 21.6. alkaen (tiedote 17.6.2021)

Koronaviruspandemiasta johtuen maailmanlaajuinen matkustamista koskeva yleissuositus on välttää tarpeetonta matkustamista. 

Jokaisella on kuitenkin oikeus lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Suomen kansalaisilla ja Suomessa pysyvästi asuvilla on myös aina oikeus palata Suomeen.

Rajanylitysohjeet matkustajille ja liikenteenharjoittajille Pietarissa pelattavien jalkapallon EM-kisojen aikana (Rajavartiolaitos 10.6.2021)

Suomeen matkustamisen rajoitukset eri maista 

Sisärajat

Schengen-alueella sallittua matkustamista on

  • paluu Suomeen
  • välttämätön työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne
  • lentoliikenteessä kaikki työmatkaliikenne
  • kauttakulkuliikenne: lentäen kaikki kauttakulkuliikenne, vesi- ja maarajoilla ei sallita kauttakulkuliikennettä, jos se liittyy vapaa-ajan matkustamiseen (ei kuitenkaan koske Suomen kansalaisia)

Maahantulo Suomeen työssäkäynnin perusteella on sallittua kaikissa liikennemuodoissa EU- tai Schengen-maista 21.6. alkaen. Lisäksi maahantulo Suomeen EU- tai Schengen-maista on sallittua, jos henkilöllä on todistus ennen Suomeen saapumista saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta tai alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista. Maahantuloa Suomeen helpotetaan EU- ja Schengen-maista 21.6. alkaen (tiedote 17.6.2021)

Usein kysyttyä matkustamisesta

Tutustu myös