Tasavallan presidentin muotokuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin presidentin esittelysalissa valtioneuvoston linnassa perjantaina 4. toukokuuta. Muotokuva on sadasta osateoksesta koottu mosaiikki, jonka on toteuttanut sata Suomessa vaikuttavaa tai vaikuttanutta nuoremman polven taiteilijaa – graafikoita, veistäjiä, maalareita sekä video-, performanssi- ja valokuvataiteilijoita.

Muotokuvan on tilannut valtioneuvosto, ja tulee sijaitsemaan valtioneuvoston linnassa presidentin esittelysalissa. Salissa ja sen odotustilan seinillä on muotokuvat myös aiemmista presidenteistä.

Valinnan teoksen toteutustavasta ja tuottajista on tehnyt presidentti Niinistö. Yhteisötaiteellisen muotokuvan ovat tuottaneet kuvataiteilijat Atro Linnavirta ja Anita Naukkarinen

Toteutustavan idea juontaa juurensa vuoteen 2012, jolloin presidentti Niinistölle luovutettiin visuaalisena adressina toiminut yhteisötaiteellinen muotokuva. Sen innoittamana ja Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-teeman hengessä presidentti kutsui muotokuvansa tekoon mukaan sata taiteilijaa. 

Tiedote 4.5.2018
Muotokuvan tekijät aakkosjärjestyksessä  
Korkearesoluutiokuvia muotokuvasta